Twitter
Enine Boyuna - 30 Eylül 2022 (Putin’in kararı Türkiye-Rusya ilişkisini nasıl etkiler?)
01 Ekim 2022 Cumartesi Süre: 04:26:18

İç ve dış siyasetin sıcak başlıkları Hülya Hökenek ile Enine Boyuna'da masaya yatırıldı.

NATO ve ABD, Rusya'nın ilhak kararına ne yanıt verecek? Rusya'ya yaptırımlar artacak mı? Ukrayna NATO'ya üye olacak mı? Rusya'nın ilhak kararına Batı'nın tepkisi ne olacak? Karar yeni bir savaşın fitilini ateşler mi? Savaş Ukrayna-Rusya arasından çıkıp Batı'ya mı yöneldi? Putin Ukrayna'daki 4 bölgenin ardından nereye yönelir? Savaş, nükleer savaşa dönüşür mü? Rusya sınırı nereye kadar genişler? Türkiye'nin Rusya'ya yanıtı ne olur? Putin'in kararı Türkiye-Rusya ilişkisini nasıl etkiler? Toprak ilhakı hukuka aykırı mı? Türkiye bir tercihe mi zorlanacak? Denge politikası devam ettirilebilecek mi? Türkiye ilhak bölgesinde söz sahibi mi? Referandum tüm Ukrayna'ya mı yapılmalıydı, neden bölgesel oylama yapıldı? Türkiye NATO'dan ayrılabilir mi? Batı'nın Rusya'ya yanıtında Türkiye'nin yeri ne olur? Türkiye yaptırımlara katılır mı? Ambargolar Rusya'yı durdurabilecek mi? ABD Rusya'ya savaş ilan eder mi? Enerji resti Türkiye'yi etkiler mi? Rusya ile Batı arasındaki krizin sonuçları ne olacak? Avrupa kışı rahat geçirebilecek mi? Kriz diplomasi ile çözülebilecek mi? Arabuluculuk işgalin gelişmesini önleyebilir mi? ABD ve Rusya arasında üzeri örtülü bir anlaşma mı var? Rusya ile ilişkide kırmızı çizgi ne? Türkiye, Batı ile Rusya arasındaki dengeyi nasıl kuracak? Uluslararası ilişkilerde Türkiye nasıl konum alacak?

AK Parti'nin oyu yükseliyor mu? Ekonomik önlemler sahaya ve anketlere nasıl yansıdı? 6'lı Masa yarın toplanıyor, adaylık gündeme gelecek mi? Planlanan yol haritası, liderlik konusunun gölgesinde mi kalıyor? Sosyal projeler seçim hediyeleri mi? Ekonomide atılan adımlar yeterli değil mi? Alım gücü nasıl yükseltilecek?

Enine Boyuna’da Hülya Hökenek sordu; Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar, Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İkbal Dürre, İstinye Üniversitesi GÜVSAM Direktörü İsmail Hakkı Pekin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Hukukçular Prof. Dr. Ersan Şen ve Prof. Dr. Selami Kuran, Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, Gazeteci Cem Küçük ve Yazar Şükrü Küçükşahin yanıtladı.