Twitter
Burası Haftasonu - 15 Ocak 2022 (Omicron neden daha hızlı yayılıyor?)
15 Ocak 2022 Cumartesi Süre: 03:38:06

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Nesli tükendi denilen balık 47 yıl sonra bulundu! En çok aranan 10 balıkta biriydi. Peki Batman bantlı çöpçü balığının özellikleri ne? Burası Haftasonu’nda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Doç. Dr. Cüneyt Kaya, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Omicron nasıl bir varyant? Omicron neden daha hızlı yayılıyor? Omicron en çok kimleri hedef alıyor? Omicron ile Covid-19 biter mi? Omicron vakaları daha da artar mı? Aşı Omicron’a karşı ne kadar etkili? Hatırlatma dozu neden önemli? Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Göktaşları dünyanın sonunu getirir mi? Göktaşları gerçekten büyük tehdit mi? Uzay en iyi nereden gözleniyor? Uzay insanlık için neden önemli? Göktaşı rotaları nasıl hesaplanıyor? Dinazorları göktaşları mı yok etti? Hangi göktaşı tehlikeleri atlatıldı? Gökbilimci Prof. Dr. Ethem Derman, Oylum Talu’ya anlatıyor.

3 büyük takımda neler oluyor? Fatura teknik adamlara mı kesildi? Üç büyük takımın aldığı sonuçların sorumlusu kim? Teknik direktörler neden değişti? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Habertürk Spor Müdürü Emin Çağlar değerlendiriyor.

Keskin burunlar Covid-19 tespiti için hangi eğitimi alıyor? Tehlikeli ırk diye nitelendirilen köpekleri diğerlerinden ayıran özellik ne? Köpek saldırılarının nedeni ne? Köpekler yetiştiriliş tarzından dolayı mı saldırıyor? Köpekleri saldırıya iten sebep ne? Pitbull tehlikeli bir köpek mi? Köpek saldırırsa ne yapmalıyız? Saldırgan bir köpekten nasıl korunabiliriz? Pitbull saldırırsa ne yapmak gerek? Uzman Köpek Eğitmeni Orkun Kara anlatıyor.