Twitter
Burası Haftasonu - 27 Kasım 2021 (The Economist’in 2022 şifrelerinde neler var?)
27 Kasım 2021 Cumartesi Süre: 03:41:14

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Dünyada yeni varyant paniği… Vaka sayıları neden düşmüyor? Yerli aşı ne zaman kullanılacak? Yerli aşı ne kadar etkili? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiğit, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Renkler ne anlam ifade ediyor? Her bireyin kendi rengi mi var? Kişiye özgü renkler doğuştan mı kazanılıyor? Kişilerin rengi nasıl belirleniyor? Hangi renk ne anlama geliyor? Yaşam alanlarının rengi ne olmalı? Renkler yaşamımızı nasıl etkiler? Renklerin evrensel dili var mı? Her kültürde aynı renklere aynı anlamlar mı yüklenir? Hangi renk nerelerde kullanılmalı? Aşkın, paranın ve başarının rengi ne? Kıyafetlerde ne renk tercih edilmeli? Renk Danışmanı Ayşe Ayşen Bulut, Oylum Talu’ya anlatıyor.

The Economist’in 2022 şifreleri… Görsel mesajlarda neler gizli? The Economist 2022 kapağında hangi mesajları veriyor? Kripto para dönemi mi geliyor? Enerji krizi mi kapıda? The Economist’in 2022 şifrelerinde neler var? The Economist, Çin ve ABD’de salgına mı dikkati çekti? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Akademisyen-Yazar Dr. Ramazan Kurtoğlu değerlendiriyor.

İyi bir turşunun püf noktaları… Evde turşu nasıl hazırlanır? Limonla mı, sirkeyle mi yapılmalı? Turşuya ne kadar su eklenmeli? Turşuda hangi tuz kullanılmalı? Lahana turşusu nasıl hazırlanır? Turşu Ustası Kaan Baran Güreler, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
28 Kasım 2021 , Pazar
Süre: 03:41:54