Twitter
Burası Haftasonu - 17 Temmuz 2021 (3. Dünya Savaşı’nın ayak sesleri mi?)
17 Temmuz 2021 Cumartesi Süre: 03:33:27

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Vaka sayıları niçin istenen oranda düşmüyor? Koronavirüste 4. dalga kaçınılmaz mı? Sinovac aşısı Delta’ya karşı etkili mi? Sinovac aşısı olanlar varyantlara karşı daha mı korumasız? 2 doz Biontech olanlara da 3. doz yapılabilir mi? Yeni bir aşı geliştirilebilir mi? Varyantlara karşı aşı güncellemesi olacak mı? İlaç çalışmalarında son durum ne? Jackson Laboratuvarı’ndan Prof. Dr. Derya Unutmaz, Burası Haftasonu’nda aktarıyor.

Sivrisinekler İstanbul’da özellikle bu yıl niçin artış gösterdi? Sivrisineklere karşı ne yapılabilir? Asya Kaplan sivrisineği neden arttı? Asya Kaplan sivrisineği öldürücü olabilir mi? Asya Kaplan sivrisineğinden nasıl korunulabilir? Sineksavar cihazları ve kremlerin zararları var mı? Kurbanlıklarda kene tehdidi var mı? Kenelere karşı ne yapılabilir? Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Çetin Volkan Akyol, Oylum Talu’ya anlatıyor.

3. Dünya Savaşı’nın ayak sesleri mi? Geleceğin savaşları su yüzünden mi çıkacak? İklim değişikliği savaşa yol açar mı? Su üzerinde hangi oyunlar oynanıyor? Suyu hangi ülkeler tekeline almaya çalışıyor? Su savaşları mı çıkacak? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak değerlendiriyor.

“15/07 Şafak Vakti” filmi gösterime girdi. 15 Temmuz gecesini anlatan filmin oyuncuları Burası Haftasonu'na konuk oldu. Oyuncu Erkan Petekkaya ve Hatice Sibel Aytan, Oylum Talu’ya anlatıyor.