Twitter
Burası Haftasonu - 20 Mart 2021 (İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek ne getirip, ne götürecek?)
20 Mart 2021 Cumartesi Süre: 03:33:23

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Dijital obur muyuz? Dijital oburluk hangi fiziksel sorunlara yol açıyor? Siberhondrik ne demek? Sanal dünya hangi yeni hastalıklara yol açıyor? Sürekli selfie çekenlerin psikolojik rahatsızlığı mı var? Başkalarının ne yaptığını sürekli takip etmek hastalık mı? Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Mekanik rahimle doğum olur mu? Bebekler mekanik bir rahimde gelişebilir mi? Gerçek Rahim olmadan doğum olur mu? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eda Tahir Turanlı değerlendiriyor.

Mehmet Akif Ersoy kimdi? İstiklal aşkını anlatan şiir abidesi nasıl yazıldı? İstiklal Marşı için verilen ödülü niçin kabul etmedi? Mehmet Akif Ersoy nasıl bir hayat yaşadı? Ersoy, neden topraklarından ayrılmak zorunda kaldı? Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan ve Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, Oylum Talu ile konuşuyor.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmak cinsel yönelim hakkını nasıl etkiler? Sözleşme niçin imzalandı, neden iptal edildi? İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti önlemeye yetiyor mu? İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek ne getirip ne götürecek? “Kadınlar suistimal ediliyor” iddiasının dayanağı ne? Şiddet gören kadın hukuken haklılığını nasıl ispatlayacak? Hukukçu Kezban Hatemi, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

En riskli kan grupları hangileri? Kan gruplarıyla hastalıklar arasındaki bağlantı ne? Hangi grupların riski düşük? 0 grubunda risk daha mı düşük? A grubunda risk daha mı yüksek? Kan grupları ne anlatıyor? Kan grupları ile karakter arasında ilişki var mı? Hangi hastalıklar hangi kan gruplarını seviyor? İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Oylum Talu’ya anlatıyor.