Twitter
Burası Haftasonu - 26 Aralık 2020 (Koronavirüs vakaları düşerken can kayıpları niçin azalmıyor?)
26 Aralık 2020 Cumartesi Süre: 03:21:48

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

İngiltere’de kaç kişi aşı oldu? Önlemler artırıldı mı? Koronavirüse yakalananlar hastalığı daha mı hafif geçiriyor? Mutasyon aşıyı etkiledi mi? İngilizler aşıya nasıl bakıyor? İngiltere’de aşılama sistemi nasıl? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Öğretmen Dilek Livaneli Londra’dan değerlendiriyor.

Evde oturmak neleri değiştirdi? Salgın süreci tüketici alışkanlıklarını nasıl etkiledi? Evler ofis mi oluyor? Zevkler mi yoksa ihtiyaçlar mı değişti? Salgında değişen yaşam biçimi mobilyalara nasıl yansıyor? Koronavirüs mobilya sektörüne mi yaradı? Gebze Mobilyacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ayaydın, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Kovid-19 riski genlerde mi saklı? Kovid-19 olma riskiniz ne kadar? Yakalanma ve ağır geçirme risk oranı nasıl belirleniyor? Genlerimiz koronavirüs için ne söylüyor? Ağır ya da hafif geçirme riski önceden belirlenebilir mi? Kovidriskim testi nasıl yapılıyor? Genlerimiz ne söylüyor? Koronavirüse kimler daha çok yakalanıyor? Kovid 19’u ağır mı geçireceğim yoksa hafif mi? Kovid-19 risk testini herkes yaptırabilir mi? Erkekler niçin daha çok yakalanıyor? Erkeklerin hastalığı ağır geçirmesinde genlerin rolü ne? Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi - Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Yaman Sağlam, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Hangi aşı daha iyi? Koronavirüs artık daha mı tehlikeli? Aşılar mutasyona uğrayan virüslere karşı etkili mi? Salgının bitmesi için kaç kişinin aşılanması lazım? Mutasyon salgını bitirebilir mi? Önlemler işe yarıyor mu? Vakalar düşerken can kayıpları niçin azalmıyor? Okullar niçin açılmıyor? Koronavirüs tedavisinde neler değişti? Sıtma ilacı kullanılmaya devam ediyor mu? Aşılar etkisini kaç gün sonra gösteriyor? İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli, Oylum Talu’ya anlatıyor.