Twitter
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu soruları yanıtlıyor | Açık ve Net - 23 Haziran 2021
24 Haziran 2021 Perşembe Süre: 01:36:29

Kanal İstanbul’un temellerinin atılmasına günler kala Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kübra Par’a konuk oluyor.

 

Kanal İstanbul eleştirilerinden geçiş garantili otoyol tartışmalarına; denizleri tehdit eden müsilaj sorunundan yeni projelere kadar

 

Açık ve Net'te Adil Karaismailoğlu: "Şu anda Boğaz'dan 43 bin gemi geçiyor. 1930'larda 3 bindi. Gemi sayıları 78 bini bulacak. Hareketin devam etmesi gerek. Gemi trafiğinden dolayı yüzme yarışlarına bile izin veremiyoruz"

 

"Muhalefetin söyledikleri yenilir yutulur kelimeler değil. Bu yatırım ülke içindir. Ülke sonuçta buradan para kazanacak. Genel bütçeye yük getirmeden yapılması için çalışıyoruz" Açık ve Net'te Adil Karaismailoğlu muhalefetin Kanal İstanbul eleştirilerini yorumladı

 

Açık ve Net'te Adil Karaismailoğlu: "Müsilaj su sıcaklığının yükselmesi, kirlilik ve hareketsizlikten oluyor. Karadeniz 25 metre üstünden Kanal'a akacağı için temizleyecektir"

 

Açık ve Net'te Adil Karaismailoğlu: "1 yıl hazırlık artı 5 yıl diye öngörüyoruz. Marmara'dan Küçükçekmece'den girişi var. Alternatif bir su yolu yapıyoruz. Cumartesi temelini atacağımız köprü Sazlıdere Barajı'nın oradakidir"

 

Açık ve Net'te Adil Karaismailoğlu: "Milli Savunma Bakanlığı'nın endişesi yok. Montrö Çanakkale Boğazı'nda da var. Gemiler orayı geçmeden buraya gelemez. Uzmanlar Kanal İstanbul'un Montrö ile ilişkisinin olmadığını söylüyor"

 

Kübra Par soruyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Açık ve Net’te yanıtlıyor.