Twitter
Açık ve Net - 4 Mayıs 2021 (İmamoğlu neden inceleme altında?)
05 Mayıs 2021 Çarşamba Süre: 03:26:22

Kübra Par'la Açık ve Net'te; İçişleri Bakanlığı'nın yeni "market tedbirleri" genelgesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Kanal İstanbul'a engel olacağız" sözleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim açıklamaları ve dış politikada Mısır ve Libya trafiği masaya yatırılyor.

"Genelgeyle toplumu yönetemez, temel, hak ve özgürlükleri kısıtlayamazsınız. Bu yanlıştır. Çünkü genelgenin muhatabı toplum değil, o mevzuatı uygulamakla yükümlü görevlilerdir" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Kocasakal market genelgesinin hukuki boyutunu ele aldı

Açık ve Net'te Mücahit Birinci: "Pandemi gibi bir durumu ilk defa yaşıyoruz. Zaman içinde kararlar değişebilir. Genelgeyle dolulukların önüne geçilmesi isteniyor. Temel haklarla alakalı değil, geçici bir durum"

Açık ve Net'te Hakan Bayrakçı: "Genelgenin nedenini soruşturdum ve esnaf için alındığını öğrendim. Kimi seçmen yasaklara 'Hükümetin bir bildiği vardır' diye bakarken, kimisinde tereddütler başladı"

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Bu tarz kararlar Avrupa'da da alınıyor. AK Parti yapınca kötü niyet aranıyor. Bu yanlış. Olağanüstü durumlarda genelge olur. Temel hak ve özgürlüklere kısıtlama yok"

Kübra Par soruyor; AK Parti MKYK Üyesi-Avukat Mücahit Birinci, Ceza Hukukçusu ve Akademisyen Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Hukukçu Mete Han Özkan ve Gazeteci Cem Küçük yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
07 Mayıs 2021 , Cuma
Süre: 02:46:43