Twitter
25 Mayıs 2017 Perşembe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "hayır buluşmaları" kapsamında Vatan Partisi'ni ziyaret etti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Meral Akşeneri de ziyaret edeceğini belirtti.

"DİĞER PARTİLERİ DE ZİYARET EDECEĞİZ"

Önümzüdeki süreç içerisinde diğer partileri de ziyaret edeceklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Diğer partilerle de oturacağız konuşacağız. Biz demokrasiyi savunanlar, insan haklarını savunanlar, kadın erkek eşitliğini savunanlar, ülkede huzuru ve barışı savunanlar bir arada ortak hareket etmek zorundayız. Düşüncelerimizi sadece Türkiye halkına değil, bütün ülkelere, bütün dünyaya ifade etmek durumundayız. Son referandum sürecinde hayır oyunu kullanarak demokrasiye katkısını sunan, savunan bütün unsurların siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları yine birlikte hareket edebilirsek Türkiye'yi aydınlığa ve huzura çıkarmış olacağız" dedi. Meral Akşener'le ne zaman görüşeceğine ilişkin soruya ise Kılıçdaroğlu, "Kendisi ile görüşeceğim" cevabını verdi.


"SERBEST BIRAKILMASINI KABUL ETMİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, "Yargının bağımsız olmadığına inanan bir partiyiz. Türkiye'de bugün yargı bağımsızlığı yok. Türkiye'de bugün medya özgürlüğü yok. Hapishanelerinde 150'ye yakın gazeteci uyduruk yere tutuklanırken, bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması tamamen siyasi otoritenin beklenti ve talimatları ile gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

"DHKP-C BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın DHKP-C ile bağlantıları olduğuna dikkat çektiğinin hatırlatılması üzerine, "DHKP-C bir terör örgütüdür. Terör örgütünün mensupları varsa delillerini çıkartırsınız yargı gereğini yapar. Düne kadar değildi de şimdi mi oldu?" ifadelerini kullandı.