Twitter
18 Haziran 2018 Pazartesi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 98'inci mitingini Kahramanmaraş'ta yaptı. 

Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ta vatandaşlara seslendi. Alanda toplanan binlerce kişi, İnce'yi "Tamam dee" yazılı dövizlerle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerde bulunan ve kendisine yönelik suçlamalarına karşılık veren İnce, konuşmasında özetle şunları söyledi:

HER KESİMDEN BAKANLAR KURULU

"43 günde 98'inci mitingim bu. Cumhurbaşkanı seçildiğimde Bakanlar Kurulu'nu göreceksiniz. Sadece CHP'den değil her kesimden insanı bakanlar kuruluna alacağım. Bir büyük uzlaşma, bir büyük şemsiye. 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağız. Merkez Bankası özgür olacak. Kavga yok, hemen barışacağız. Yol gösteren bir cumhurbaşkanı olacak.

#habericireklam#300x250#4060812#right#

"YORGUN ADAM YAPAMAZ"

"Alman, İngiliz, Fransız'ı nasıl oluyorsa benim ülkemin gençleri de öyle olacak. İnsan gücümüzü atıl olmaktan çıkaracağız, fabrikalarımızın bacaları tütecek, topraklarımızdan bereket fışkıracak. Bunları yorgun bir adam yapamaz. Türkiye'ye yeni bir kan, yeni bir isim lazım.

"GELECEĞİ ANLATIYORUM"

Size meydanlarda üretim diyorum, geleceği anlatıyorum. 2020'de kullandığınız bu telefonların hiç birini kullanamayacaksınız. 10 sene sonra sokaklarda böyle kağıtlar olacak oradan haberleşeceksiniz. Dünya değişiyor eğer yakalayamazsak fakir kalacağız.

"BENİ ELEŞTİRİRKEN ALKIŞLIYOR"

Ben meydanlarda hak, hukuk, adalet diyorum biri de çıkmış çay, kek, oralet diyor. Bir general Erdoğan'ın iftar yemeğine gidiyor. Erdoğan orada beni eleştirirken general de alkışlıyor. Ben dedim ki beni eleştirirken general alkışlayamaz onu hemen emekli ederim. Erdoğan orduyu överse alkışlayabilir. Nasıl bir yalancı ki bu Erdoğan, Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz. Bakın göstereyim size videosunu. Diyor ki ben orduyu övüyordum, onun için alkışladı." (Görüntüleri izletiyor) Yani orduyu anlatmıyor beni eleştirirken alkışlıyor.

TATAR BÖREĞİ VİDEOSU

Televizyona çıkıp ben Tatar böreği falan demedim diyor. Nereden uyduruyorsun diyor bana. Bakın izleyin şimdi. Sen nasıl bir yalancısın sen. Kendi söylediğini bir gün sonra inkar ediyor. Sana bir şey demiyorum, senin videolarını seyrettiriyorum sadece.

"FOTOĞRAF ÇEKMEYE DEĞİL İBADET ETMEYE GİDİYORUZ"

Bir şeye dün çok üzüldüm gerçekten. Erdoğan benim için seçim başladı camilerden çıkmıyor diyor. Seçimden önce camide fotoğrafın var mı diyor. Fotoğraf çekmeye değil Allah'a ibadet etmeye gidiyoruz. Camiye gitmemden neden rahatsız oluyorsun. Ben 5 vakit namaz kılmıyorum ama her cuma namaz kılıyorum. Arada bir sabah namazı kılarım. Sana mı soracağım camiye giderken. Neredeyse şunu diyecek. Sen Allah'ın tahsildarı mısın? Onun adına mı konuşuyorsun kimsin sen? Müslümanın camiye gittiğini görünce mutlu olması lazım. Camiden elini çek. Orası meydanlarda konuşulacak bir yer değil.

"RUSYA HER BİR TARAFIMIZI SARIYOR"

"Putin demiş ki ona, 'büyük devletlerin böyle sarayları alametifarikasıdır' demiş. Rusya bizim kuzey komşumuzdu, şimdi güney komşumuz. Rusya her bir tarafımızı sarıyor. Putin, Türkiye'nin etrafını sarmakla meşgul. Erdoğan'a da gaz veriyor; 'Sen sarayında oyalan' diyor. Aslında içinden gülüyor ona. Sana nükleer santral yapıp paranı alırım, sana S400 satar paranı alırım, seni de bir gazlarım. Helal olsun bak, büyük devletlerin böyle büyük sarayı olur'. Erdoğan Putin seni kekliyor."

"KİBİRLENEREK YÜRÜME"

"Erdoğan'a İsra Suresi 37. ayeti hatırlatıyorum. Bak ne diyor. Yeryüzünde kibirlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın. Çünkü sen dağlara asla erişemezsin. Erdoğan, bu kibiri bırak.

HER MAHALLEYE KREŞ

Biliyorsunuz Türkiye'de seçimler olduğu zaman makbul insanlar değişiyor, benim iktidarımda 81 milyon makbul insan olacak. Her mahalleye bir kıraathane değil her mahalleye bir kreş açacağız kreş. Gençler 19 Mayıs'ta ve 29 Ekim'de karşılıksız gençlik bursu vereceğiz size. Benim dönemimde bu yardımları artıracağız. Hırsızlık olmayacak, devletin çok parası olacak.

"ÖZEL UÇAK PARASI SİZLERDEN"

Dün buraya bir özel uçakla geldim. Parayı sizin paralardan buldum. Peki Erdoğan İstanbul'a dün üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazan helikopterle geldi. Peki ortada kanun var mı? Var. Kanun, 'son 10 günde devletin uçağını, arabasını kullanamazsın' diyor ama kanun falan takmıyor adam.

"TARZAN ZORDA"

Dün bir baktım Tansu Çiller de oraya gitmiş, Erdoğan sürekli olarak geçmişi kötülüyor ama Tansu Çiller'den medet umuyor. Onun kendisine faydası olsaydı partisini kalkındırırdı. Şimdi ben size özetin özetin özetini söyleyeyim mi? Tarzan zorda. Ama sakın ama sakın şımarıklık yok.

"DEVLET KEMER SIKACAK"

Yeni dönemde benim Erdoğan'dan farkım ne olacak? Benim dönemimde devlet kemer sıkacak. Turizmde 60 milyar turist 60 milyar dolar turizm hedefimiz olacak. İşsizliği yüzde 5'in altına düşüreceğiz. İhalede rekabet işe alınmada liyakat olacak. Hayalim şu; benim ülkemin gençlerinin şans verseler yarıdan fazlası Türkiye'yi terk eder. Beyin göçünü beyin gücüne dönüştürmemiz lazım. Bunu başarabiliriz. Euro ile saman alan bir Türkiye, çöp alan bir Türkiye var. Yazık günah...

"OSMANLI SANAYİ DEVRİMİNİ KAVRAYAMADI BATTI"

Osmanlı sanayi devrimini kavrayamadığı için battı. Amerikalıllar 1969'da aya gittiler. O zaman sizin elinizdeki telefonlar var ya 1969'daki NASA'nın bilgisayarlarından 10 kat daha güçlü. 30 sene önce görüntülü cep telefonları desem inanır mıydınız? Çocuklarımızı çağın bilgileri ile donatacağız, hakça bölüşeceğiz. Bunları yapamazsak 100 yıl daha geri gideriz. Yepyeni, zengin, mutlu bir ülkede buluşmak üzere..."