Twitter
20 Şubat 2018 Salı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçirdiği ameliyat sonrası katıldığı ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte CHP Lideri'nin konuşmasından satır başları...

Geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle telefonlarını esirgemeyen tüm siyasi parti liderlerine bürokratlara, en önemlisi sade vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bizim mücadelemiz her şeyden önce dürüst ve namuslu adam olmak mücadelesidir.

CHP LİDERİNDEN 2019 MESAJLARI

2019'un en temel aktörleri kadınlar olacak. Kadınlar 2019'da TC'ye demokrasiyi getirecekler demokrasiyi. Kadınlara şunu söylüyorum, "Kim sizi ikinci sınıf yurttaş görüyorsa, onlara oy vermeyin." 15 yıldır hala muhtaçsın, 15 yıl. Ama bizim sözümüz var, 4 yıl içinde yoksulluğu bitireceğiz. 6 yaşında kız çocuğuyla evlenilebilir diye görüş bildiren, onlara destek veren iktidara asla ve asla oy vermeyin. "6 yaşında çocuk evlenebilir" diyor TV'de. Kimseden ses yok, ya aksi bişey olsa TV'ler kapatılır, konuşanlar tutuklanır. 2019'da yeni bir tarih yazacağız, kadın erkek birlikte yazacağız, kadın en ön safta kahraman olacak. Efendim kadın evde otursun hiç çalışmasın. Niye çalışmasın? Senin çalışmanın önündeki engelleri kaldırmaya söz veren partiye, yani CHP'ye oy vereceksin.

"ÇOCUK İSTİSMARINI EĞİTİMLE SONLANDIRACAĞIZ"

Teşekkür ederiz, en azından bizim bir talebimizi duydular. Çocuk istismarına karşı en ağır cezayı getireceğiz, ve bunu sonlandıracağız. Nasıl sonlandıracağız? Eğitimle sonlandıracağız, cezayla sonlandıracağız.

"EN AZ YÜZDE 60 OLACAK"

Kız çocuklarını okula gönderen her aileye özel destek vereceğiz. Çocukları sadece ve sadece devlet yurtlarında kalacak. 1 yıl içinde hiçbir çocuk "Benim yurdum yok" demeyecek. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Birinci hedefimiz yerel yönetimler. İstanbul, Ankara, Denizli, Bursa, Mersin, Adana'yı alacağız.

50+1 diyor, 50+1'i kabul etmiyorum, yok öyle bir şey. En az yüzde 60 olacak.

"VALLAHİ DE BİLLAHİ DE ÇETESİNİZ"

YSK içindeki çete dahi bizim başarımıza gölge düşürmesin. Çete ne demek, okuyayım size, benim değil TDK tanımı. Yani yasadışı iş yapmak amacıyla, 'mühürsüz oy pusulası geçerlidir' diye karar aldılar mı, aldılar. Yasaya aykırı mı, aykırı. Bir araya geldiler mi, geldiler. Vallahi de billahi de siz çetesiniz. Asıl suçlu sizsiniz. Talimat alan çeteyi de ilk kez görüyorum.

"BUNLARIN ELİNDE SADECE KALEM VAR"

Nazlı Ilıcak, Ahmet Mehmet Altan, ya bunlar hangi cebir ve şiddeti kullandı. Bunların elinde benim bildiğim kadarıyla sadece kalem var. Silah yok, niye bunlar cebir ve şiddetten dolayı ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildiler. Dünya tarihinde bir ilktir, söz ve yazıyla cebir ve şiddeti aynı kefeye koymak. Karar bir mahkeme kararı değildir, saraydan alınan talimat kararıdır. Yargı bağımsız değil, yargı satın alınmış vaziyette...Satılan hakim de hakim değildir. FETÖ'cü diye gazeteci baklavası esnaf buldun ya FETÖ'cü diye Allah aşkına bi tane siyasi yok mu. Bu aynı menzile yürüyenler nerede? Nerede bu FETÖ'cüler? FETÖ'nün siyasi ayağını çıkarmayanlar, tarihin en şerefsiz insanlarıdır. Aynı menzile yürüyeceksin, ne istedilerse vereceksin, intikamı gazeteciden alacaksın.

"AJANSA NİYE SERBEST BIRAKTIN?"

Deniz Yücel'in tahliye olmasına sevindim. 5 mart 2017.. Erdoğan, Tokatlılar Gecesi'nde konuşuyor. Bu adam terörist, bu adam gazeteci değil. Ben bu makamda olduğum sürece asla vermeyeceğiz diyor. Çıkıyor mahkemeden, eline bir mahkeme kararı veriliyor, tutukluluğuna devam kararı... "Niye çıktım, niye tutuklandım bilmiyorum" diyor. Ülkenin en tepesindeki koltuğa oturan kişi, "Bu ajandır teröristtir, asla bırakmayacağız" diyor. Ama tahliye ediliyor. İddianame dahi hazırlanmadan sen kalktın bir gazeteciye 'terörist ajan' dedin. Teröristse, ajansa niye serbest bıraktın? Demek ki değil. Peki seni kim aldattı sevgili Erdoğan? Ya bu ajansa teröristse yurtdışına çıkışına niye izin verdin.? Bir yerlerden telefon gelince hemen süratle tahliye ediyorsun. Sen 4bin 500 PKK'lının dosyasını veriyorsun birini bile sana vermiyorlarsa, sen nasıl ajan terörist dediğin birini serbest bırakıyorsun? Ben de sandım Man adaları belgeleri gerçek çıktı, istifa etti.. Deniz Yücel de serbest bırakıldı. Meğer öyle değilmiş.

Oturduğu koltuğu beş paralık etti. İtibarsız hale getirdi. Bizim derdimiz o zaten, seninle bi derdimiz yok, TC devletinin itibarını yerle bir ediyorsun sen. Putin telefon eder adamını kurtarır, Merkel telefon eder adamını kurtarır, bir de dönüp diyorsun ki bizde yargı bağımsız. Nerde bağımsız arkadaş? İşte bütün kanıtı... Bunun hesabını sormak bizim boynumuzun borcu.

"SİZ KAYBEDERSİNİZ"

Bu ülkenin geleceği için bekası için hayatlarıyla mücadele veriyorlar. Egemen güçlerin buluştuğu bir yerde aklınızı kullanmadan birilerinin oyuncağı olursanız siz kaybedersiniz. Birden fazla egemen gücün vekalet savaşı yaptığı bir bölgeye dönüştü.

"SARRAF VE HALK BANKASI GÖRÜŞÜLDÜ"

Ortak metinde ABD, "Afrin Operasyonu'na açık ve şartsız destek veriyorum" demiyor. Fırat'ın doğusundaki yapılanmayı himaye edeceğini söylüyor. PYD ve YPG terör örgütü demiyor. Peki siz bu metnin altına hangi gerekçeyle imza attınız. Yarın çıkıp diyecek ki Tillerson da bizi aldattı. Ya kardeşim bir kere de şu kardeşini dinlesene, böyle bir metne imza atılır mı? Dünyada tercümanlık yapan Dışişleri Bakanı yoktur bizimki dışında Büyük bir ihtimalle Sarraf görüşüldü, büyük bir ihtimalle Halk Bankası görüşüldü, onları kimse duymasın diye.

"ALLAH AŞKINA..."

Allah aşkına, Allah aşkına Şu ABD ve Rusya'nın egemenliğinden kurtulun. Çıkın bir çekim alanından. Dört devlet var. Ya bu dört ülkenin devlet başkanı bir araya gelemiyor mu ki illa emperyalist güçler gelecek. Onların eşliğinde barış getiremezsin. Beyefendi sen bedel ödemedin, bedeli Türkiye ödedi. Sen hala yerinde oturuyorsun, söz verdiğin halde istifa etmedin..