Twitter
20 Mart 2018 Salı

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerinin önemine dikkat çekti.

"Ülkemizin önünü kesmek, milletimizin zafer yürüyüşünü durdurmak isteyenler umutlarını 2019'a bağlamış durumdalar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

KAYBEDEN BİZ DEĞİL TÜRKİYE OLUR

YENİ yönetim sisteminin devreye girmesiyle işlerinin daha da zorlaşacağını bilenler tüm güçleriyle 2019'a asılıyor. Siyasi ittifakların yolunu açarak bu konudaki hesapları da büyük ölçüde bozmuş bulunuyoruz. Buna rağmen asla rehavete kapılmadan, en küçük hataya yer vermeden çalışmalarımızı sürdürmek durumundayız. Herhangi bir aksilik durumunda kaybedenin biz değil, Türkiye olacağını asla aklımızdan çıkartmamalıyız. Mesele, siyasi rekabet olmaktan çıkmış, milletimizin ve devletimizin bekası meselesine dönüşmüştür.

YORGUNLUĞUN BAHANESİ VE MAZARETİ OLAMAZ

TÜRKİYE önündeki bu engelleri aşıp, 2023 hedeflerine ulaşırsa ondan sonra gençlerimize gönül huzuruyla bırakabileceğimiz bir ülke inşa ettik demektir. O güne kadar bize durmak yok. Gece gündüz çalışacağız. Ülkemizin 81 vilayetinde 81 milyon vatandaşımızın her birine ulaşacak, yaptıklarımızı anlatacak, yapacaklarımız için destek isteyeceğiz. Bizim gibi düşünmeyenleri ikna etmek, varsa yanlış bilgileri düzeltmek, eksik biliyorlarsa onları tamamlamak için tüm gücümüzü, tüm imkanlarımızı kullanacağız. Samimiyetin ve doğruluğun açamayacağı hiçbir kapı yoktur. 15 yıllık iktidar döneminin yorgunluğu bizim için bahane ve mazeret olamaz. AK Parti olarak sürekli kendimizi yenileme vasfımız olmasaydı bunca zaman ayakta kalamaz, bunca saldırıya direnemez, bunca hizmeti milletimize kazandıramazdık. Bizim açımızdan 2019'un şifresi yenilenmedir, tazelenmedir. Bu ülkede Ana Muhalefet partisi 15 yıldır aynı şeyleri söylediği için bir milim öteye geçememiştir.

YERİMİZDE SAYARSAK CHP'NİN DURUMUNA DÜŞERİZ

DÜNYA değişirken, Türkiye değişirken, milletimizin ihtiyaçları ve imkanları değişirken biz yerimizde sayarsak CHP'nin durumuna düşeriz. Önce mahalli seçimlerde, ardından milletvekilliği seçimlerinde hedefimiz yüzde 50'nin üzerine çıkmaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zaten başka bir şansımız yok. Biz milletimizle birlikte ve bu kadroya güvenerek yola çıktık. Bundan sonrada yine milletimiz ve bu kadroyla beraber bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Tüm teşkilatımızdan farklı bir heyecanı, farklı bir gayreti bu süreç içerisinde bekliyorum. Partimizin güçlü oluşu bize ne rehavet, ne kibir, ne gurur vermemeli. Biz tevazu içerisinde olacak ve çalışmalarımızı öyle yürüteceğiz.