Twitter
Açık ve Net - 11 Mart 2021 (HDP ittifak içinde yer alacak mı? CHP'nin tavrı ne?)
12 Mart 2021 Cuma

Kübra Par’la Açık ve Net’te Millet İttifakı’nda HDP tartışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası ile ilgili sözleri, kabinede değişiklik söylentileri, CHP’li Özgür Özel’in seçim barajı iddiası,  Papa'nın Irak ziyaretindeki harita skandalı masaya yatırılıyor

"Toplumu uzlaşmaya çağıracaksak bunu baraj üzerinden değil, anayasa üzerinden yapmalıyız. Bütün partiler katılsın. Demokratik katılımı böyle sağlayalım" Açık ve Net'te Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş, seçim barajı konusunu farklı bir pencereden yorumladı

#AçıkveNet'te Gazeteci Nihal Bengisu Karaca: "Demokrat biri olarak gönlümden geçen hiç barajın olmamasıdır. Masaya oturuyorsanız sıfırlamak için olmalı. Seçim barajı Cumhurbaşkanlığı Sistemine yönelik eleştirileri artırır"

Açık ve Net'te Yazar Elfin Tataroğlu: "Niyet iyiyse baraj kaldırılmalı. Fakat düzenleme 'Cumhur İttifakı'na nasıl yarar sağlar?' diye düşünülüyorsa o zaman bazı ihtimalleri göz önünde bulunduracaklardır"

Açık ve Net'te Gazeteci Nagehan Alçı "Yüzde 10 barajı Türkiye'nin ayıbıdır. Hiç baraj olmamalı. AK Parti ve MHP arasında bir fikir ayrılığı olacağını da zannetmiyorum. Büyük olasılıkla yüzde 5'in altında bir paket gelmeyecek"

Açık ve Net'te Doç. Dr. Yunus Emre: "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar yüksek oranda bir baraj yok. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de mantığına aykırı. Sıfırlanması lazım"

Kübra Par soruyor; CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre, Araştırmacı İhsan Aktaş ile Gazeteciler Elfin Tataroğlu ve Nagehan Alçı yanıtlıyor.