Twitter
10 Kasım Özel - 10 Kasım 2019 (Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik kimliği nasıl oluştu?)
10 Kasım 2019 Pazar

Bugün 10 Kasım... Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılı... Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla, minnetle ve özlemle eğiliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde tüm yurtta törenlerle ve etkinliklerle anılıyor. Habertürk Muhabirleri canlı yayın noktalarından son durumun ayrıntılarını paylaşıyor. Ankara'da Mahir Kılıç her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Anıtkabir'de; İstanbul'da Kübra Demir Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda yaşananları anbean aktarıyor. Henüz 8 yaşındayken Mustafa Kemal Atatürk ile tanışan Yazar/İş adamı Hanri Benazus ise Atatürk ile nasıl tanıştığını Habertürk Muhabiri Arzu Kaya'ya anlatıyor.

Habertürk’ün 10 Kasım Özel yayınında Okan Ateş, konukları İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hazal Papuççular ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Cüneyt Küsmez ile 10 Kasım ve bir ulusun kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamlığı dehasını konuşuyor.

- Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti nasıl inşa etti?

- Atatürk’ün vatandaşlık ve kadın haklarına bakışı nasıldı?

- Atatürk’ün izlediği tarım politikası neydi?

- Atatürk’ün dehası neydi, dehasının işaretleri nelerdi?

- Aldığı askeri eğitim Atatürk’e hangi özellikleri kattı?

- Atatürk’ün güçlü ikna kabiliyetinin kökeninde ne var?

- Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik kimliği nasıl oluştu?