Twitter
01 Temmuz 2018 Pazar

Bursa'da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Ankara - Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'ne geldi. Burada, Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül geri dönmeyince ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince, durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker, AFAD ekibi ve özel bir ekip sevk edildi. 7 gün boyunca havadan ve karadan sürdürülen aramalara karşın küçük kızın izine rastlanmadı.

Dün akşam köyde çobanlık yapan biri, zanlı Uğur Koçyiğit'i Eylül'ün dibine gömüldüğü direğin yakınlaında gördüğünü söyledi. Bunun üzerine arama çalışmalarına bir süre katılan ve acılı aileye de geçmiş olusn dileklerinde bulunan zanlı Koçyiğit gözaltına alındı. Çelişkili beyanlar nedeniyle "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklandı. Kadavra köpeği Eva, zanlının aracına yoğunlaşınaca yapılan kriminal incelmede Eylül'e ait olduğu belirlene kan ve saç örneklerine rastlandı. Ancak iki kez sorgulnamsına rağmen zanlı suçunu itiraf etmedi.

Eylül'ün cansız bedeni de otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsi işlemlerinin ardından Eylül için Uzunbeyli Mahallesi Eski Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

4 GÖZALTI

Başlatılan soruşturma kapsamında katil'in eşi, annesi ve olay günü telefonla sık sık görüştüğü belirlenen iki şüpheli gözaltına alındı.

Eyül'ün cinsel istismara uğrayıp uğramadığı bilinmiyor ancak zanlı'nın cep telefonunda çocuk pornosuna rastlandı.

VALİDEN AÇIKLAMA

üçük Eylül'ün boğularak öldürüldüğünü tahmin ettiklerini belirten Ankara Valisi Topaca, "Şu an itibariyle bir tutuklu, 4'te gözaltına olan şahıs var. Başka bu olayı bilen kişiler de çıkabilir. Şunu biliyoruz, bütün kamuoyunun bütün milletimizin bu işten, bu hunharca olaydan olumsuz etkilendiğini, acıma hissinin bu canice olayın tepkisi içerisinde bu işin faillerinin hak ettikleri cezayı çekmeleri konusunda beklenti var. Bütün vatandaşların devletimize güvenmelerini, hukuk nezdinde ne gerekiliyorsa yapılacağını ifade etmek istiyorum. Eylül kızımızın ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"En azından bilgisi olan kişileri düşünüyoruz. Hukuken kesin bir delil olmadıkça şu suçlu, bu suçlu demek istemiyorum" diyen Topaca, "Bavul iddiaları üzerine de, kamuoyunu kimse yanlış yönlendirmesin. Biz belli aralıklarla bu konuda sağlıklı bilgileri konuşacağız. Öyle bir bavul falan yok. Bizim üzerinde çalıştığımız bir araç var. Olay yerinde yavrumuzu öldürüp, gömdüğüne dair deliller var" dedi.

Olay yerindeki araç izleriyle Uğur Koçyiğit'e ait araç izlerinin eşleştiğini belirten Topaca, "Nedeninin kişilik bozukluğu olabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tutuklu kişinin suçunu itiraf edip etmediği sorusu üzerine ise Topaca, "Suçunu henüz itiraf etmedi. Soruşturma tekniğinde deliller toplanacaktır" diye konuştu.