Twitter
14 Mart 2018 Çarşamba

İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde 30 Nisan 2016'da iki kaza meydana geldi. Orkun Efe Bardakçı'nın kullandığı araç, yolun karşısına geçen keman sanatçısı Okan Arıkan'a çarpmış; Arıkan hayatını kaybetmişti. O kaza, bir başka kazayı da beraberinde getirmişti. 22 yaşındaki Harun Arslan, kaza nedeniyle park eden Ezgi Aydın'ın aracına çarpmamak için direksiyonu kırıp ağaca çarpmış; o da yaşamını yitirmişti.

Sürücüler Orkun Efe Bardakçı ve Ezgi Aydın hakkında, taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın son duruşmasında 3'üncü kez hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. İlk iki raporda keman sanatçısı Okan Arıkan, asli kusurlu olarak belirtilmişti. 3'üncü rapora göre ise tali kusurlu... Bilirkişiler, keman sanatçısının yaya geçidini kullanmadığı için tali kusurlu olduğunu belirtti. Rapora göre, ona çarpan sürücü Orkun Efe Bardakçı ise, yüksek hızla seyredip etkili fren tedbire başvurmadığı için asli kusurlu.

Diğer kazayla ilgili de bilirkişi raporu hazırlanmıştı. İkinci kazada ölen sürücü Harun Arslan'ın aşırı hızlı olduğu, bu nedenle asli kusurlu olduğu; Ezgi Aydın'ın ise aracını olarak park ettiği için kusurunun bulunmadığı belirtildi. Mahkeme, tarafların bilirkişi raporlarını incelemesi için ertelendi.