Twitter
12 Haziran 2018 Salı

Serpil Uzer, geçen hafta İstanbul Sancaktepe'de 5 yaşındaki oğlu Doğukan K. ile eve giderken; eski eşi yanlarına geldi. Remzi K., Doğukan K.'yi omzuna alıp kaçırdı. Remzi K.'ya engel olmak isteyen Serpil Uzer, oğlunun bindirildiği aracın kapısına tutundu; aracın hareket etmesiyle birlikte metrelerce sürüklendi. Kol ve bacaklarından yaralandı.

Çocuğunu kaçıran baba, günler sonra teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Remzi K., çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Anne Serpil Uzer bu duruma isyan etti. Avukatıyla birlikte adliyeye giden kadın, eski eşinin serbest bırakılmasına ilişkin karara itiraz edeceklerini söyledi.

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Savcı ile görüştüğünü söyleyen Uzer, "Şikayetçiyim. Beni bu hale getirdikten sonra, çocuğumu kaçırdıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi serbest bırakıldı. Bununla alakalı olarak tekrar geldim, görüştüm. Yarın avukatımla da görüşeceğim. Tekrardan şikayette bulunacağım. Doğukan K.'nın da pedagog eşliğinde Çocuk Büro'da ifadesine başvuruldu. İnşallah bundan sonrası için de tutuklanır ve cezasını alır. Adalet de yerini bulur inşallah" dedi.

"Sesimi de duyarlar inşallah, artık gerçekten yeter" diyen Uzer, "5 senedir sustum, sesim çıkmadı. Ama bana bunu yapmayacaktı. Bu kadar canımı yakmayacaktı benim. Bundan sonra ben susmayacağım ama. Bunu herkese söylüyorum. Gerçekten yeter. Can güvenliğimiz yok bizim. O dışarıda şuan serbestken bizim can güvenliğimiz yok. Onun tutuklanmasını ve ceza almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Serpil Uzer, eşinin tutuklanması için savcılığa başvurdu.