Twitter
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Kuruyemiş sperm kalitesini artırıyor
06 Temmuz 2018 Cuma

Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişlerin faydaları say say bitmez. Sağlık deposu bu besinlerin, çocuk sahibi olmak isteyen erkeklere de büyük faydası olduğu ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

İngiltere'de yapılan bir araştırma, kabuklu yemişlerin sperm kalitesini artırdığını ortaya çıktı. Araştırmada 18 ila 35 yaş arasındaki 119 erkek iki gruba ayrıldı. Birinci grubun yediklerine her gün 60 gram kabuklu yemiş eklendi. 14 hafta sonunda yemiş yiyen gruptaki erkeklerin sperm miktarının yüzde 14 artığı gözlemlendi. Üstelik yalnızca miktarın değil kalitenin de arttığı belirtildi.

Dünyadaki her yedi çiftten biri çocuk sahibi olma konusunda sorun yaşıyor. Yapılan araştırmalar, bu sorunların yüzde 40 ila 50'sinin erkeklerle ilgili olduğunu gösteriyor. Zira erkeklerdeki sperm miktarı, hava kirliliği, sigara ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi nedenlerle azalıyor. Burada devreye sağlıklı beslenme giriyor.

Reçete omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve B vitamini tüketmek... Bilim insanlarına göre bunların hepsi ve daha fazlası da kabuklu yemişlerde mevcut.