Twitter
27 Nisan 2022 Çarşamba

Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, açıklamalarda bulundu.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

NEDEN MANSUR YAVAŞ'I ADAY GÖSTERDİ?

Dün bir basın toplantısında bu konuya açıklık getirdim. Burada da tekrarlıyım. Neden Mansur Yavaş Bey'i adaylığa davet ettik? Aday göstermedik. Gördüğümüz bütün temaslarımızdan Mansur Bey'in aday olduğu takdirde kazanma ihtimali çok çok çok yüksek olan tek kişi. Bu doğru mu, yanlış mı onu tartışmıyoruz. Ama Mansur Bey ismini biz göreve davet ettikten sonra yapılan bütün kamuoyu araştırmaları da, muazzam bir destek olduğunu ve bu desteğin sadece bir ittifakın seçmeniyle sınırlı olmayıp, bütün siyasi partilere oy veren AK Parti dahil seçmenden oy alabileceğini gösterdi.

İkinci nedenimiz, Mansur Bey'in aday gösterilmemesi konusunda bir kararın alındığı bilgisinin bize ulaşmasıydı. Gelen tepkilerden de anladık ve teyit edildi ki, Mansur Bey'i aday yapmak istemiyorlar. Bunun detayına girmek istemiyorum.

CHP istemiyor, diğer ortaklardan da istemeyenler var. Bundan sonrası siyasi dedikoduya gireceği için siyasi nezaketsizlik olur. Biz Mansur Yavaş'ın yeniden masaya gelmesini ve kamuoyunda tartışılmasını istedik. Türkiye bir Ekmeleddin Bey meselesi yaşadı. Sonucu hep birlikte gördük.

"BİZ O MASANIN NE YANINDA, NE SAĞINDA, NE SOLUNDA OLMAYIZ"

Hürriyet ve İhtilaf adem-i merkeziyetçidir, özerklikçidir. Kuvayı Milliye, İttihat Terakki milli ve üniter devletçidir. Biz Zafer Partisi olarak milli ve üniteri tavizsiz savunan partiyiz. AK Parti 2921 Anayasa'sını savunarak Hürriyet ve İhtilaf çizgisinde. CHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti de 1921 anayasasına atıfta bulunarak Cumhuriyetin öncesine giderek Hürriyet ve İhtilaf zeminine oturdular.

Onun için biz o masanın ne yanında, ne sağında, ne solunda olmayız. AK Parti ile bunlar arasındaki fark; yapıya bakarsanız Gelecek ve DEVA Partisi 2016'ya kadar AK Parti iyiydi. Biz ayrılınca kötü oldu diyorlar. Biz hiçbir AK Parti'yi seçmiyoruz. Biz AK Parti'nin temsil ettiği Müslüman Kardeşler çizgisinin terk edilerek Cumhuriyet felsefesini savunuyoruz.

"BARAJLARI YIKARAK GELİYORUZ"

1921 anayasasına referansla siyaset yapan, bu referansta bulunmadan önce HDP ile görüşüp parlamenter demokrasiye dönüş için HDP'den 1921 anayasasına referans alın tavsiyesi alan hiçbir partiyle birlikte olmayız. Biz ittifakı Türk milleti ile yapıyoruz. O barajları öyle yıkarak geliyoruz ki. Bazıları baraj altında kalacak onlara battaniye tavsiye ediyoruz. Bizim barajları yıkmakla ilgili sorunumuz var altında kalmakla ilgili değil.

Teke Tek'te Fatih Altaylı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile konuştu