Twitter
Para Gündem - 26 Mayıs 2022 (Düzensiz göçmen sorunu nasıl çözülür?)
26 Mayıs 2022 Perşembe

Ankara’nın gündeminde neler var? Millet İttifakı’nın adayı kim olacak? Kılıçdaroğlu aday olacak mı? 6’lı Masa Pazar günü adaylık konuşacak mı? 6 Parti ortak adayda uzlaşabilir mi?

Ekonomide beklenti ne? Ekonomide ve gündemde neler var? Piyasaları etkileyen faktörler ne? Dünya resesyona mı gidiyor? Resesyon kaygısı piyasaları nasıl etkiliyor? Piyasada son durum ne? Saat 14’de yayınlanacak olan Merkez Bankası’ndan ne bekleniyor? Ev sahibi ve kiracının hakları ne? Kirada tavan fiyat olur mu? Kiralardaki hızlı artışın önüne nasıl geçilecek? Bakanların kira zirvesinden ne çıktı? “Fahiş Kira” nasıl önlenecek? TRT Bandrol ücretleri neden arttırıldı? Hangi ürünlerin fiyatına yansıyacak, ne kadar artış olur? Akaryakıt fiyatları neden artıyor? Enflasyon yıl sonunda ne olur? Akaryakıt fiyatlarındaki artışın gıdaya etkisi ne? Fiyat artışları nasıl durdurulacak? Vatandaş nelere çözüm bekliyorum? Dünya gıda krizinin eşiğinde mi?

Yeni bir operasyon mu başlayacak? Bugün MGK’dan hangi kararlar bekleniyor? İki ülke somut adam atacak mı? İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olabilecek mi? İsveç ve Finlandiya ne kadar samimi? Türkiye’nin istediği somut adımları atacaklar mı? Sığınmacılar ülkesine döner mi? Hangi şartlarda gönderilebilirler, ne yapılmalı? Sığınmadılar ne olacak? Ne kadar hayatın içindeler, ülkelerine dönerler mi? Düzensiz göçmen sorunu nasıl çözülür? Vatandaş nelere çözüm bekliyor? Ali Osman Akat yargılanırken hangi gerekçe ile tahliye edildi?

Para Gündem’de Ebru Baki sordu… Konukları; Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Sibel Erdem, Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, Habertürk Yazarı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim ve Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir yanıtladı.