Twitter
13 Haziran 2021 Pazar

Türkiye ABD arasında buzlar erir mi? PYD/ PKK sorunu nasıl çözülür? S-400’ler ne olacak? ABD ve Rusya’nın Suriye’de uzlaşısı nasil etkiler? Soruları masaya yatırılıyor…

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden ve Putin-Biden görüşmelerinden çıkacak sonuç ne olur? #OlaylarveGörüşler'de Doç. Dr. Evren Çelik Wiltse : "İlk görüşmeden radikal bir sonuç beklemiyorum. Afganistan konusunda tedirginim çünkü merkezi hükümet zayıf, siyasi istikrarsızlık fazla"

 

Biden'ın göreve gelmeden önce "Türkiye'de muhalefeti desteklemek zorundayız" sözü görüşmede gündeme gelir mi? #OlaylarveGörüşler'de Faruk Loğoğlu: "Türkiye'nin iç siyasetine bu kadar müdahale edilmesinin kabul edilebilir tarafı yok. Biden hep Türkiye karşıtı bir siyasetçi oldu"

 

ABD ile ilişkilerde Çin'in etkisi nedir? Çin'in Kuşak-Yol Projesi Türkiye açısından ne önem arz ediyor? İngiltere, Katar ve Ukrayna ile yeni bir ittifak kurulur mu? #OlaylarveGörüşler'de Muharrem Sarıkaya sordu, Doç. Dr. Şener Aktürkyanıtladı.

 

Putin ile Biden, Suriye konusunda sürpriz bir anlaşmaya varabilir mi? #OlaylarveGörüşler'de Prof. Dr. Nurşin Güney: "ABD, Suriye'de İran ve Rusya etkisinin bu kadar genişlemesine karşı... Yapılan seçimlere de karşı durdu. Bir anlaşmaya varılması bana mantıklı gelmiyor"

 

Zirve öncesi Türkiye ve ABD dışişlerinin işbirliği ve baskı açıklamaları ne anlama geliyor? Blinken'in "Uzlaşmadığımız alanlar, uzlaştığımız alanlardan fazla olmaya başladı" açıklaması nasıl okunmalı? #OlaylarveGörüşler'de Muharrem Sarıkaya sordu, Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya yanıtladı.

 

Olaylar ve Görüşler’de Muharrem Sarıkaya ve Serap Belet sordu konukları;  Eski ABD Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Prof. Dr. Nurşin Ateş Güney, Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya ve Doç. Dr. Evren Çelik Wiltse yanıtladı