Twitter
26 Şubat 2021 Cuma

Mehmet Akif Ersoy’la Nedir Ne Neğildir’de, Ermenistan’da darbe girişimi… Paşinyan krizi aşabilir mi? Moskova’da neler konuşuldu? Rusya darbe girişiminin arkasında mı? Erivan’I dizayn etmek isteyen kim?

Nedir Ne Değildir'de Ganire Pashayeva: "Ermenistan'da olması gerekenler oluyor. Ermenistan'ın eski devlet başkanlarının hepsi Azerbaycan topraklarının işgal edilmesine direk katılmışlardır. Dostlarına karşı acımasız oldular, ettiklerini buluyorlar"

Nedir Ne Değildir'de Dr. Mehmet Perinçek: "Rusya, Paşinyan'a yönelik darbeyi desteklemiyor. Bu teşebbüsten rahatsız. Orduya 'Kışladan çıkma' mesajı verdiler. Rusya açısından Paşinyan kontrol altında. Bölgedeki istikrarın bozulması Rusya lehine değil"

Nedir Ne Değildir'de Emekli Büyükelçi Uluç Özülker: "Rusya kesinlikle arkasında değil. Kafkas bölgesinde dışarıdan müdahaleyi kabul etmez. Burada Rusya'nın mutlak hakimiyeti vardır, kimse sözünden çıkamaz"

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Kürşad Zorlu: "Rusya bu işin içinde yoktu tezini doğru bulmam, şu an için tamamen destekledi de diyemem. Fakat Rusya bugün Ermenistan iç kamuoyundaki sistemi ortaya çıkaran ülkedir, temel aktördür"

"Olay bir darbe girişimidir ama sokağa silahla inmeden yapılması planlanmıştır. Arkasında Rusya'nın olup olmadığı, Paşinyan ile Rusya arasındaki ilişkiler de geleceği belirleyecektir" Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Ahat Andican, Ermenistan'daki darbe teşebbüsünü yorumladı

Mehmet Akif Ersoy soruyor; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek ve Azerbaycan Tovuz Milletvekili Ganire Paşayeva Nedir Ne Değildir’de yanıtladı.