Twitter
Nedir Ne Değildir - 24 Mart 2022 (Seçim kanunu değişikliği siyaset denklemini nasıl etkiler?)
25 Mart 2022 Cuma

Erken seçim tartışması bitti mi? Teklif ne zaman yasalaşır, baskın seçim ihtimali var mı? İttifakların oyları nasıl sayılacak? Değişiklikten, ittifaklar ve oyu az olan partiler etkilenir mi? Yeni seçim kanunu ile ne değişecek? Seçim kurulları nasıl oluşacak? Yüzde 7 barajı hangi partiler için riskli? Seçim kanunu değişikliği siyaset denklemini nasıl etkiler? Oy oranı az partiler için formül ne? 2023 seçiminde belirleyici olan ne? Seçmen tercihinde hangi konular belirleyici olacak?

İBB'nin zam talebi neden onaylanmadı? Gıdada stok sorunu var mı? Ayçiçek yağından sonra şeker fiyatları neden arttı? İBB ve İETT zarara mı sürükleniyor? Geçim sıkıntısı sandığa yansır mı? Zamlar, yüksek enflasyon seçmen tercihinde belirleyici mi? Fiyat artışlarının sebebi ne? Hayat pahalılığının önüne nasıl geçilecek?

Nedir Ne Değildir’de Mehmet Akif Ersoy Sordu… Konukları; Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, Hukukçu Serkan Toper, Habertürk Yazarı Kemal Öztürk, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yanıtladı.