Twitter
15 Ekim 2021 Cuma

Parlamanter sistem olsaydı, görevden almalar olmaz mıydı? MB'de neden görevden almalar oldu? Ekonomide çözüm için hangi adımlar atılmalı? Dövizdeki artışın nedeni Başkanlık Sistemi mi?

CHP Lideri neden "Kaygım var" dedi?

 

"Üzücü bir durum. Türkiye'nin tamamı bir kişinin iki dudağı arasında olunca döviz kuru, enflasyon artıyor. İşte bu yüzden sistemin değişmesini istiyoruz" Nedir Ne Değildir'de Doç. Dr. Gülay Yedekçi, Merkez Bankası'ndaki görev değişimini yorumladı

"Şu anki sistemi tartışabiliriz ama ekonomide olanlar sadece sistemle alakalı değil. Küresel sebepleri de göz önünde bulundurmak gerekir" Nedir Ne Değildir'de Gazeteci-Yazar Faruk Aksoy, Merkez Bankası'ndaki görev değişimini yorumladı

 

Nedir Ne Değildir'de Nihal Bengisu Karaca: "Sistemle ekonomi arasında bugün kurulan olumsuz ilişkinin sebebi yine iktidarda olanlar. 'Sistemi değiştirirsek ekonomide uçacağız' deniliyordu ama öyle olmadı"

 

Nedir Ne Değildir'de Deniz Zeyrek: "Gelirlerimizi artırmaya ihtiyaç var. Yani ihracat, turizm ve doğrudan yatırımcı yoluyla kaynak temin etmeliyiz. Üretim kapasitesini artırmamız lazım. Temel sorun pandemi kaynaklı bunların olmaması"

 

Nedir Ne Değildir’de Mehmet Akif Ersoy soruyor… konukları; CHP 26. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci, Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ve Gazeteci-Yazar Faruk Aksoy yanıtlıyor.