Twitter
29 Nisan 2021 Perşembe

Afşin Yurdakul HT 360 Gece’de Türk Amerikan ilişkilerinin geleceğini masaya yatırıyor... ABD Başkanı Biden’ın soykırım kararı nasıl bir kırılma yarattı? Haziran’da NATO Zirvesi kapsamındaki Erdoğan - Biden görüşmesi neden kritik? "Soykırım" tanımlamasının hukuki zeminde yansıması ne olur?

HT 360 Gece'de Selim Kuneralp: "İncirlik Üssü'nün mülkiyeti tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. ABD ise son zamanlarda kapatılmasına karşın mutlaka alternatiflerini düşünmüştür"

HT 360 Gece'de Tacan İldem: "İncirlik Üssü gerçekten bir Türk üssüdür. NATO amaç ve kapsamı içinde ABD yararlanmaktadır. İşe bu açıdan bakmak gerekir"

"Amerikan mülkiyeti olduğuna dair yanlış bir algı vardı. Açıklama bu amaçla yapıldı. Kesinlikle Türk Üssü'dür. Kıbrıs Rum tarafındaki İngiliz Üssü ise İngiliz toprağıdır" HT 360 Gece'de Sinan Ülgen MSB'nin İncirlik Üssü'ne ilişkin açıklamasını yorumladı

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Duygu Bazoğlu Sezer: "İki taraf da çok dikkatli olacaktır. ABD Başkanı saldırıya geçti. Şu an sıkıntıda değil ama ileride rahatsız olacaktır. İkili ilişkilerin sökülüp atılacağını zannetmiyorum"

Afşin Yurdakul soruyor, NATO Eski Genel Sekreter Yardımcısı Tacan İldem, Emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, Edam Başkanı Sinan Ülgen ve Prof. Dr. Duygu Bazoğlu Sezer yanıtlıyor...