Twitter
HT 360 Gece - 17 Şubat 2021 (Z Kuşağını hedef seçen liderler, gençleri ne kadar anlıyor?)
18 Şubat 2021 Perşembe

Afşin Yurdakul ile HT 360 Gece'de Türkiye’de toplumsal dönüşüm ve siyasete yansıması tartışılıyor.

Hangi kuşak, siyasetten ne bekliyor?  Partiler, toplumsal dönüşümü sürüklüyor mu, geriden mi geliyor? Kutuplaşma halk arasında mı, siyasiler arasında mı yaşanıyor?  Cumhuriyet’in 100. Yılında sandığa giden Türkiye'de ittifaklar nasıl şekillenecek?

HT 360 Gece'de Afşin Yurdakul soruyor; Prof. Dr. Mustafa Aydın yanıtlıyor: "Türkiye toplumunun yüzde 80'i kendisini orta ve üst düzeyde milliyetçi olarak görüyor. Partiler açısından AK Parti ve MHP çok daha yüksek milliyetçilik düzeyiyle ortaya çıkıyor"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün: "Türkiye'de demografik sürecin doğurduğu kültür problemleri var. Bunlara talip olan partiler iktidar yarışının içinde yer alıyor. Siyasetçiler daima vaatkardır. 'Çözerim, yaparım' der ama öyle olmaz"

HT 360 Gece'de Afşin Yurdakul soruyor; Bekir Ağırdır yanıtlıyor: "Günümüzde son 30-40 yılda yeni kimlikler gelişmeye başladı. Biz de 2008'den beri araştırma yapıyoruz. İnsanları endişeli, muhafazakar ve mazbut modernler diye 3 kümeye ayırdık"

Afşin Yurdakul soruyor; Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Akademisyen Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün yanıtlıyor.