Twitter
27 Eylül 2020 Pazar

Habertürk Haber Merkezi, hayatın ve haberin içinden, gündeme bir parantez açıyor; hafızalara kazınan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

1) Tarih 11 Eylül 2001... Tam 19 yıl önce terör örgütü El Kaide militanları, ABD'de 4 yolcu uçağı kaçırdı. İkisiyle Dünya Ticaret Merkezi'ndeki ikiz kulelere saldırı düzenledi. Dünya tüm bu felaketi canlı yayında izledi, o günden sonra dünya farklı bir yer haline geldi. Tam 2996 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı. Ölenler arasındaki tek Türk ise bilgisayar mühendisi Zühtü İbiş'ti... İkiz kulelerin enkazında ağabeyini arayan Mehmet İbiş, o korkunç günü anlattı.

2) Arkadaşının hediye ettiği kamerayla mesleğe başladı. Davullar, zurnalar, köçekler, yöresel yemekler ile 1980'li yıllara ait unutulmayan köy düğünlerini ve yabancı basının da ilgi odağı olan 1990'lı yılların ünlü balığı "beyaz balina Aydın'ı" görüntüledi. Sinoplu kameraman Zeki Yıldırım'ın 30 yıllık arşivinin öyküsü ve babadan oğula geçen kameramanlık hikayesini, oğlu Önder Yıldırım Hayatın İçinden'de anlattı.