Twitter
Habertürk Gündem - 1 Haziran 2022 (Türkiye'nin operasyonuna hangi ülkeler ne sebeple karşı?)
02 Haziran 2022 Perşembe

Cumhurbaşkanı Suriye'deki operasyon için neyi işaret etti? Türkiye'nin Suriye'de hedefleri ne? Teröristler nerede bulunuyor, hangi bölge kimin elinde? Operasyona Rusya-ABD nasıl bakıyor? Suriye'nin kuzeyinde hedef ne? Mehmetçiğin Suriye operasyonu hangi bölgeleri kapsayacak? İran neden operasyona itiraz ediyor? Türkiye'nin operasyonuna hangi ülkeler ne sebeple karşı? Operasyon her an başlayabilir mi? Suriye'de son durum ne? Suriye'deki operasyon ne sağlayacak?

12 adalar meselesinde Atina neyi, Ankara neyi savunuyor? Türkiye-Yunanistan ilişkileri ne olacak? Miçotakis artık "Yok" mu? 12 adalar meselesinin aslı ne? Atina hangi adaları silahlandırdı? İlişkiler nasıl bir sürece girdi? ABD üsleri neden arttı, adalar neden silahlandırılıyor? ABD Yunanistan'ı kışkırtıyor mu? Miçotakis ABD'nin yeni gözdesi mi? Yunanistan ile ilişkilerde hangi sorunlar ortaya çıkıyor?,

Habertürk Gündem’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz sordu… Konukları; Gazeteci Metehan Demir, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Baydur, EM. KORG. - İstinye Üniversitesi GÜVSAM Direktörü İsmail Hakkı Pekin ve Türkiye Gazetesi Yazarı Yusuf Alabarda yanıtladı.