Twitter
22 Şubat 2021 Pazartesi

Kübra par’la Açık ve Net’te Gara Operasyonu sonrası yeniden gündeme gelen parti kapatma polemiği, operasyonunun iç siyasete yansımaları ve hukukçuların gözünden yeni anayasa açıklamaları masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "Bizim muhatabımız ve hedefimiz ABD olmalıdır. Sykes-Picot Anlaşması'yla İngilizler’den, Fransızlar’dan devşirilen, bugün İsrail ve ABD’nin uyguladığı Türkiye’yi bölme yönünde adımların atıldığı bir senaryoyla karşı karşıyayız"

Açık ve Net'te Yaşar Hacısalihoğlu: "Hiçbir terör örgütü devlet desteği olmadan varlığını sürdüremez. Terör, devletlerarası güç mücadelesinin 'Silahlı' diplomatik yoludur. Basit kriminal meseleler diye bakılamaz"

Açık ve Net’te Ramazan Arıtürk: "Siyasi geleneğimizde dış politika konusunda tüm siyasi partilerin birlikte olduğunu biliyoruz. Demirtaş’ın tweet'lerine baktım. Son derece diplomatik bir dil kullanıyor ama failin kim olduğunu açıkta bırakıyor ve herkes kendine göre anlıyor"

Açık ve Net'te Prof. Dr .Ersan Şen: “Ulusal yas ilan edilseydi, siyasetçiler bu tartışmaya giremeyecekti. Burada bile birleşemedik. Benim gördüğüm, rehine operasyonunda dışarı bilgi sızmış. Etkin bir soruşturmayla hukuki sorumluluk olup olmadığına bakmalıyız”

Açık ve Net'te Hilmi Daşdemir, Gara Operasyonu sonrası siyasetin dilini yorumladı: “Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde ortamı geren bir dil kullanıyor. Burada PKK’ya ve arkasındaki güçlere cansuyu veren bir üslup takınıyor”

Kübra Par soruyor; Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, Hukukçular Dr. Rezan Epözdemir, Dr. Ramazan Aritürk ve Prof. Dr. Ersan Şen Açık ve Net’te yanıtlıyor.