Twitter
03 Ekim 2021 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

ABD gündeminde ne var ne yok? Habertürk Yazarı Oray Eğin, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Pandemi çocuklarda ne iz bıraktı? Çocuklar yeni koşullara adapte olabildi mi? Okuldan uzak aylar geride hangi izleri bıraktı? Okullarda zorunlu aşı çocuk psikolojisini nasıl etkiler? Çocuklar eğitim ve sosyalleşmede hangi sorunları yaşıyor? Evde kalmanın sonuçları ne oldu? Bugünün çocuklarını yarınlarda neler bekliyor? Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Özgür Öner, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Vaka ve ölümler neden azaltılamıyor? Otoantikor ne demek? Üçüncü doz aşı aralığı ne olmalı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz değerlendiriyor.

Yalova’daki kiliseye halk niçin “kara” diyor? Neden Kara Kilise? Roma-Bizans köprülerinin hikayesi ne? Kırgızlar Türbesi’nin önemi ne? İznik’teki türbe neden “Kırk Kızlar” olarak tanınıyor? Kurşunlu Aziz Aberkios Kilisesi’nin adı nereden geliyor, diğerleriyle arasındaki fark ne? Beş Taş Roma Mezar Anıtı neden bu kadar yüksek yapıldı? Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Aşı zorunluluğu mu getiriliyor? Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun kararı ne anlatıyor? Karar ne anlama geliyor? İşten çıkarmanın yolu mu açıldı? Aşı olanlar aşısız olanlara dava açabilir mi? Aşı oranı yasayla mı yoksa baskıyla mı artırılacak? Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.