Twitter
Burası Haftasonu - 19 Mart 2022 (Savaş uluslararası silah ticaretini nasıl etkiledi?)
19 Mart 2022 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

ABD’de neler konuşuluyor? FED’in faiz artırması nasıl yansıdı? Burası Haftasonu’nda Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Çeçenler Rusya'ya nasıl direndi? Çeçenlerin lideri Kadirov kimdir? Kadirov'un amacı ne? Çeçen lider, neden her savaşta Vladimir Putin'e destek veriyor? Çeçenlerin varlığı savaşı ne kadar etkiler? Ukrayna'da şehir savaşı olacak mı? Ukrayna'da neden yöntem değişti? Rusya, geleneksel politikalarını neden uygulayamadı? Yaptırımlar cadı avına mı döndü? İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Topsakal, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

NATO üyesi ülkelerin silah pazarındaki payı ne? Çin dünya silah pazarında ne kadar paya sahip? Ukrayna savaşı uluslararası silah ticaretini nasıl etkiledi? Küresel silah ticareti nasıl işler? Küresel silah pazarı ne kadar? Hangi üretici ülke, kime, ne kadar silah satıyor? Türkiye kendi savunma sanayii üretiminde hangi noktada? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Merve Seren anlatıyor.

Düşman donanması Çanakkale'de nasıl yenildi? Çanakkale cephesinde ne yaşandı? Çanakkale'de deniz ve kara zaferi nasıl kazanıldı? Mustafa Kemal Atatürk savaşın kaderini nasıl değiştirdi? Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.