Twitter
18 Haziran 2022 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

ABD’de neler konuşuluyor? ABD gündeminde neler var? FED’in faiz kararının etkisi ne oldu? ABD’de enflasyon düşürülebilecek mi? FED’in faiz artırım kararına piyasalar nasıl tepki verdi? Ukrayna tahılı nasıl incelenecek? ABD, Atina ile gerilimi nasıl izliyor? İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu nasıl yansır? Joe Biden nasıl bir dış politika izliyor? Donald Trump, nasıl bir savunma yapacak? Trump güçlendi mi, zayıfladı mı? Burası Haftasonu’nda Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Karadeniz gazı faturaya yansır mı? 2023’te kullanıma girmesi fiyatlarda düşüş sağlar mı? Emekli Büyükelçi Mithat Rende, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Yakıttan tasarruf etmek mümkün mü? Hangi araçları almak karlı sayılır? Yakıt fiyatındaki artıştan sonra tercihler nasıl değişti? Trafiğe çıkan araç sayısı azaldı mı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Burası Haftasonu'nda Oylum Talu soruyor; Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe yanıtlıyor.

Türk adı ilk ne zaman kullanıldı? “Turkey” ilk ne zaman kullanıldı? Ülkelerin isimleri nereden geliyor? Türk ismi nereden geliyor? Türk kelimesinin anlamları neler? Tarihte Türk adı ilk ne zaman ve nasıl kullanıldı? Burası Haftasonu'nda Oylum Talu soruyor; Tarihçi - Siyaset Bilimci Cem Akoğul değerlendiriyor.