Twitter
16 Ekim 2021 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Mars’ta yaşam mümkün mü? Mars’taki yaşam izleri neler? Başka gezegenlerde yaşam mümkün mü? Mars neden bu kadar önemli? Uzay araştırmaları neden Mars üzerine yoğunlaştı? NASA, Jüpiter’de ne arayacak? Uzay turizmi rutin hale mi geliyor? Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Gıda hilesi en çok hangi ürünlerde? Hangi ürünleri alırken dikkat etmeli? Gıda hileleri neden önlenemiyor? Hileli gıda nasıl anlaşılır? Ne yediğimizi biliyor muyuz? Organik ürün nasıl anlaşılır? Hangi ürünlere organik denir? Organik yumurta nasıl anlaşılır? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Oylum Talu’ya anlatıyor.

İstihbarat siber dünyaya mı kayıyor? Gelecekte istihbarat örgütleri nasıl çalışacak? Ajanlık ve istihbarat değişiyor mu? Ajanlar nasıl ifşa oluyor? Ajanların ortak özelliği ne? Yeni nesil ajanlık artık siber ortamda mı yapılıyor? Gizli servisler nasıl çalışıyor? Hangi ülke istihbaratı hangi yöntemleri kullanıyor? Casus yazılımlar neden arttı? Casus yazılımları kimler kullanıyor? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Tarihçi ve Siyaset Bilimci Cem Akoğul değerlendiriyor.

NFT nedir? Dijital eserlere ilgi neden çığ gibi büyüyor? Kripto sanat pazarı mı oluştu? NFT sanatın yeni şekli mi? Sanat giderek dijital ortama mı kayıyor? NFT’ler nerelerde alınıp satılıyor? NFT nasıl oluşturuluyor? Herhangi bir ürün NFT’ye dönüştürülebilir mi? Kripto sanatçılığı mı doğuyor? NFT’ler artık yeni yatırım aracı mı? Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.