Twitter
Açık ve Net - 22 Haziran 2021 (HDP binasına saldırı bir provokasyon muydu?)
23 Haziran 2021 Çarşamba

Kübra Par'la Açık ve Net'te HDP'siz ittifak denklemleri ve 2023 seçimlerine etkisinden erken seçim çağrılarına; siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor.

 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun uyarısı doğru ve herkesin dikkatli olması gerekir. Kapatma davası gündemdeyken saldırı oldu. Katil 24 saatte tutuklandı. Fakat sorgulanmadı, bağlantıları aranmadı" Açık ve Net'te Mustafa Balbay CHP Lideri'nin provokasyon uyarısını yorumladı

 

Açık ve Net'te Dr. Mehmet Sarı: "Bu bir provokasyondur. HDP'ye yönelik yargılamanın içi boşaltılmaya çalışılıyor. Dolaylı bir mağduriyet yaratılıyor. Planlanmış bir sürece benziyor. Çok yönlü incelenmeli"

 

Açık ve Net'te Uğur Poyraz: "Silahlı saldırıyla, kapatma davası arasında bir bağlantı yok. Böyle bir şey olmaz. Anayasa Mahkemesi üyeleri de deneyime sahip"

 

Açık ve Net'te Kemal Öztürk: "HDP saldırısını, kapatma davasının altını boşaltma olarak görmüyorum. Çok büyük iddia olur. 'HDP'yi mağdura dönüştürecek bir provokasyondur' demek akla yatkın gelmiyor"

 

"Öyle bir senaryo ortaya çıkıyor ki; aslında hükümetin provokasyona ihtiyacı var. Bu ihtiyaçtan dolayı bir şey ihdas etti. İhdas ettiği şeyi de örtmeye çalışıyor. Bu olmaz" Açık ve Net'te İhsan Aktaş CHP Lideri'nden provokasyon uyarısını yorumladı

Kübra Par soruyor; İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Hukukçu Dr. Mehmet Sarı, Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş ve Gazeteciler Mustafa Balbay İle Kemal Öztürk yanıtlıyor.