Twitter
Açık ve Net - 6 Mayıs 2021 (DEVA ve Gelecek, Millet İttifakı'na katılır mı?)
07 Mayıs 2021 Cuma

Kübra Par'la Açık ve Net'te, AK Parti'nin hazırladığı CHP videosu ve siyasilerden gelen tepkiler, Meral Akşener'in "DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi ile iş birliği olacak" açıklaması ve Kemal kılıçdaroğlu'dan CHP'li belediyelere "denetimden çekinmeyin" talimatı masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Bülent Kaya: "Seçmen kendi zihninde ittifakları belirliyor. Bu iktidarla ülkenin yönetilemeyeceğine dair seçmende kanaat artıyor."

Açık ve Net'te Gazeteci Cem Küçük: "Sayın Erdoğan pandemi koşullarına rağmen seçimi kazanır. Bundan şüphem yok. Sorulması gereken muhalefetin oyunun neden artmadığıdır"

Açık ve Net'te Elfin Tataroğlu: "Gelecek ve DEVA'nın Cumhur İttifakı'na katılacağını zannetmiyorum. Zaten itiraz etmişlerdi. Sayın Akşener de bunu gördü. Fakat seçime zaman varken bu genişlemeyi ilan etmek istemiyor"

Açık ve Net'te Gazeteci Nagehan Alçı: "Gelecek ve DEVA'nın Cumhur İttifakı'na katılma olasılığı yüzde 0'ın bile altındadır. Bir öngörüm yok ama Millet İttifakı'na da katılabilirler. Burada kararsızlar da belirleyici olacak"

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Bugün kesin olarak bildiğimiz iki şey var; Cumhur İttifakı her şeye rağmen hala birinci partidir. En muhalefet yanlısı anketlerde bile böyle. İkincisi 20 yılın sonunda oy tabanının en düşük noktada olduğu gerçeğidir. Böyle giderse düşüş devam eder"

Kübra Par soruyor; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Yazar Elfin Tataroğlu, Gazeteciler Cem Küçük, Gürkan Zengin ve Nagehan Alçı yanıtlıyor.