Twitter
Açık ve Net - 5 Ocak 2021 (Siyasette başörtü tartışması nasıl başladı, nereye evrildi?)
06 Ocak 2021 Çarşamba

Kübra Par’la Açık ve Net’te Boğaziçi’ne "Siyasi kimlikli" rektör ve başörtülü hakim polemikleri, İYİ Parti Lideri Akşener’in “Biz kurulmasak büyükşehirler alınır mıydı?” Açiklamasi ve siyasette süren SMA'lı çocuklara yardım tartışması masaya yatırılıyor.

"Tekrar 1980 darbesi sonrası uygulamaya döndük. Halbuki 2021'deyiz ve üniversitelerimiz bunu hak etmiyor. Yöntem yanlış. Üniversitelerinize yönetimini seçecek kadar güvenmiyorsanız; kimi yetiştireceksiniz?" Açık ve Net'te Gazeteci Nihal Bengisu Karaca, Boğaziçi'ne "siyasi atama" polemiğini yorumladı

Açık ve Net'te Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek: "Mesele Melih Bulu meselesi değil. Üniversite rektörünü üniversite seçer. Bu kadar net. Yoksa ona üniversite denmez. Her üniversitenin kişiliği vardır. Onu bozmamak gerekir"

Açık ve Net'te İYİ Parti'li Şenol Sunat: "Parti Devleti tamamlanmak üzere. Kalan birkaç kurum üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bu bir kadrolaşma, kendi taraftarını her yere konuşlandırma hareketidir"

Açık ve Net'te Hukukçu Mücahit Birinci: "Atamada mevzuata ve hukuka aykırı hiçbir şey yoktur. Sayın Bulu'nun eğitim olarak yeterliliği de vardır. Gösterilere yasa dışı eklemlenen örgütler olmuştur. Demokrasiye aykırı sloganlar atılmıştır"

"Öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin protestolarına kulak vermek gerekir. Sayın Bulu'nun şahsıyla ilgili değildi. Bu işler 'Ben böyle istiyorum, uyacaksınız' şeklinde olmamalıdır" Açık ve Net'te Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Boğaziçi'ne siyasetten atama polemiğini yorumladı

Kübra Par soruyor; Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Gazeteci Nihal Bengisu Karaca, Hukukçular Prof. Dr. Ersan Şen ve Mücahit Birinci Açık ve Net’te yanıtlıyor.