Twitter
Açık ve Net - 4 Ekim 2021 (Hükümet sorunların farkında mı, tanzim marketler çözüm mü?)
05 Ekim 2021 Salı

1000 market fahiş fiyatı düşürür mü? Bin yeni market çözüm olur mu? Ekonomide sorunları kim çözer? Tanzim marketler çözüm mü değil mi? CHP lideri enflasyon rakamlarını neden eleştirdi? Tarım Kredi Kooperatif Marketi fahiş fiyatları etkiler mi?

Millet İttifakı'nın "Başbakanlık" planı ne? Muhalefet Başbakanlığa nasıl dönecek?

 

"Bin marketle 40 bin markete karşı koyamazsın. Türkiye'nin en büyük sorunu planlama yokluğudur. Her alanda planlama yapılırsa yumurta kapıya dayanmadan sorunlar çözülmüş olur" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen, Erdoğan'ın bin yeni market talimatını değerlendirdi

 

Açık ve Net'te Hasan Öztürk: "Hükümet sorunların farkında ve çözmeye çalışıyor. Halk yine bu sorunları hala Sayın Erdoğan'ın çözeceğine inanıyor. Pandemi bize karma ekonominin ve kamuculuğun önemini hatırlattı"

 

Açık ve Net'te CHP'li Gürsel Tekin: "Sorun yaratanların sorunları çözme şansı yoktur. Problemler bir gecede yaratılmadı, geriye dönük birçok kusurun yarattığı sıkıntıdır bu"

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Bence bin yeni market çözüm olmaz. Aslında piyasa canlı, yoğun iş var ama maliyetler yüksek. Fakat yakın zamanda ekonominin toparlayacağına inanıyorum. Düzelecek gibi görünüyor"

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ahat Andican: "Market açarak sonuç almak mümkün değil. Mühim olan maliyet enflasyonunu önlemek. Yani üreticinin girdileri arttı. Sıkıntı tarım ve imalat sanayinin büyük ölçüde ithalata dayalı olması"

 

"Zincir marketlerin bu işten sorumlu olduğunu düşünüyorum. Zincir marketler sonuç olmakla birlikte bunu daha da derinleştirip kangren haline getirmiştir" Açık ve Net'te Nasuhi Güngör, zincir marketlerdeki fahiş fiyat tartışmasını yorumladı

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… konukları; Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Ülke TV Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Habertürk Yorumcusu Nasuhi Güngör ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yanıtlıyor.