Twitter
04 Ocak 2021 Pazartesi

Kübra Par’la Açık ve Net’in konuğu CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Ekonomide reform çalışmaları için ne öneriyor? Muhalefetin parlamenter sisteme dönüş planı ne? Siyasetteki başörtüsü tartışmasını nasıl yorumluyor? Ekonominin başında olsaydı neyi değiştirirdi?

#AçıkveNet'te Kübra Par soruyor; CHP'li İlhan Kesici yanıtlıyor: "Hukuk, ekonomi gibi tüm alanlarda güven verirdim. Geçmişime güven duyulacağını düşünüyorum. Tam olarak ne yapacağımızı da hızlı bir şekilde ortaya koyardık" Salgın ekonomiyi ne kadar etkiledi?

#AçıkveNet'te CHP'li İlhan Kesici: Ekonominin kötü olmasında salgının rolü çok az. Yüzdeye vurulacak yanı bile yok. AK Parti'nin geçmiş yıllardaki yanlış politikaları ülkeyi bu hale getirdi. Ekonominin ihtiyacı reform mu?

#AçıkveNet'te CHP'li İlhan Kesici: "Kazanmadığımız paraları borçlanarak harcadık. Son 5 yılın dış ticaret açığı AK Parti'nin ilk 13 yılının yarısı kadar. Kamunun dış borcu arttı. Geçen yılın borcu 153 milyar dolarken, bu yıl 183 milyar dolar oldu" "Demirtaş'ın suçlu olup olmadığı ayrı bir mesele. AİHM, hukuki gerekçelerin tutarlı olmadığını ve tutuklu olarak mahkemesinin devam etmesinin insan hakları ihlali olduğunu belirtiyor. Ben de aynı kanaatteyim"

#AçıkveNet'te CHP'li İlhan Kesici, AİHM'in Demirtaş kararını yorumladı Ekonomi için en iyisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi mi? #AçıkveNet'te Ebru Baki soruyor; CHP'li İlhan Kesici yanıtlıyor: "Kesinlikle değil. Hız bazen felakettir. Parlamentoda kararların en küçük detayına kadar tartışılması gerekir" Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olur mu?

#AçıkveNet'te İsmail Saymaz soruyor; CHP'li İlhan Kesici yanıtlıyor: "Millet İttifakı'nın Genel Başkanları 'Günü ve zamanı geldiğinde değerlendireceğiz' demişti. Ben de onların bu görüşüne katılıyorum"

Kübra Par moderatörlüğünde Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki, Gazeteciler İsmail Saymaz ve Nagehan Alçı soruyor; CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Açık ve Net’te yanıtlıyor.