Twitter
30 Nisan 2021 Cuma

Kübra Par'la Açık ve Net'te, ABD Başkanı Biden'ın "Soykırım" ifadesinin siyasetteki yansımaları, muhalefet ve iktidarin HDP'ye yönelik eleştirileri, "tam kapanma" kararından sonra yaşanan "büyük göç" ve ekonomik destek tartışmaları masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Prof. Dr. Erhan Afyoncu: "Hayriye Hanım kocası Talat Paşa ile her şeyi görüp yaşıyor, bunu anlatıyor. Devlet kuracağı hayalini yaşayan Ermeniler katliam yaptı. Kışkırtma oldu. Soykırım yalanını uydurdular"

"Belli bir yaşın üstünde ve çalışmayacak olanlar şehir değiştirdi. Oraların hastane kapasitesi belli. Kolayca virüs kapabilirler. Fakat iş dönüp dolaşıyor devletin vermesi gereken ekonomik desteklere geliyor" Açık ve Net'te Elfin Tataroğlu "Tam Kapanma"yı yorumladı

Açık ve Net'te Resul Tosun: "İktidarın pandeminin başından beri verdiği destekleri yazsak en az 20 sayfaya sığar. Kapanma için destekler net bir şekilde açıklandı. KÇÖ, gelir kaybı desteği hala devam ediyor. Algı yapmayalım"

Açık ve Net'te Dr. Ali Haydar Fırat: "İktidar paket açıklıyor ama derde derman olması mümkün değil. Genel olarak sürecin iktidar tarafından doğru analiz edildiğini düşünmüyorum. Devlet, 'Başınızın çaresine bakın' diyor"

Açık ve Net'te Nihal Bengisu Karaca: "Komşularla kıyaslarsak iyi, gelişmiş ülkelere göreyse kötü yönetiyoruz. Vatandaşı krediyle geleceğe yönelik borçlandırıyoruz. Ekonomik sıkıntı çeken bir ülke olduğumuzdan idare etmeye çalışıyoruz"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Selami Kuran: "Büyük Göç gösterdi ki aslında her şeyi devletten beklemememiz gerekir. İnsanların tedbirlere uyması lazım. Devletin nakdi yardımı da peyderpey açıklayacağını düşünüyorum"

Kübra Par soruyor; Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Selami Kuran, Yazar Elfin Tataroğlu, Gazeteci Nihal Bengisu Karaca. AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun ve İletişim Bilimci Dr. Ali Haydar Fırat yanıtlıyor.