Twitter
28 Aralık 2020 Pazartesi

Kübra Par’la Açık ve Net’te Kılıçdaroğlu’nun “Önümüzdeki seçim parti seçimi olmayacak” açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Reform yılı” vurgusu, meclis’te AK Parti ve CHP’li vekiller arasında yaşanan tartışmalar masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Kübra Par soruyor; CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre yanıtlıyor: Parlamenter sistem Türkiye'nin ihtiyacıdır. Mevcut sistem değişmeden Türkiye'nin düzlüğe çıkması mümkün değildir. Şu an anayasasızlaştırma süreci var.

Otoriter rejimle olmaz Açık ve Net'te Resul Tosun: 100 yıllık parlamenter sistem tecrübesi kötü ve acılarla doluydu. Memurumuzun bile maaşını ödeyemediğimiz zamanlar oldu.

Başkanlık sistemi demokratiktir, bir kutsiyet atfetmiş değiliz Açık ve Net'te İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat: "Şu anki sistemin her sektörü sıkıntıya sürüklediği ortada... Bunu başından beri söylüyorduk.

Demokratik ve hukuki olarak ne ilkesi ne kuralları var. Tam bir mutlakiyet görünümünde" Açık ve Net'te İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat: "Şu anki sistemin her sektörü sıkıntıya sürüklediği ortada... Bunu başından beri söylüyorduk.

Demokratik ve hukuki olarak ne ilkesi ne kuralları var. Tam bir mutlakiyet görünümünde" Açık ve Net'te Cem Küçük: 2023'ten önce seçim olacağını zannetmiyorum. Şahsi görüşüm Türkiye'nin başkanlık sistemiyle devam etmesi gerektiğidir. Eski sistemde büyük kayıplar yaşadık.

Kübra Par soruyor; CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Gazeteciler Cem Küçük ve Nihal Bengisu Karaca Açık ve Net’te yanıtlıyor.