Twitter
Açık ve Net - 26 Ekim 2021 (CHP Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyona neden karşı?)
27 Ekim 2021 Çarşamba

CHP'nin tezkereye hayır demesi konuşuldu... CHP tezkereye neden "Hayır" dedi? Tezkerenin süresi neden 1 yıldan 2 yıla uzatıldı? CHP Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyona neden karşı? Sırada Suriye'ye operasyon mu var? İYİ Parti-CHP Suriye'de ayrıldı mı? CHP'nin 'Hayır' demesi Ankara'da nasıl yankılandı?

 

Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü aday kim? Kulislerde konuşulan partisiz aday kimlerle görüştü?

 

"Türkiye'nin güvenliği Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinden başlıyor. 'Hayır' demek 'Terörle mücadele edilmesin' demektir. CHP, HDP ile aynı istikamette oy kullanarak HDP tabanına mesaj göndermiştir" Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Resul Tosun, CHP'nin 'Hayır' demesini yorumladı

 

Açık ve Net'te Deniz Zeyrek: "26-27 yıllık gazeteciyim. İlk defa böyle bir tezkere metni ile karşılaştım. Seçime 1 yıl 8 ay varken 2 yıllık tezkere hazırlıyorsunuz. Metin biraz gayri ihtiyari yazılmış"

 

Açık ve Net'te Zeynel Emre: "2014'ten bugüne Suriye meselesiyle ilgili iktidarın söylediklerinin tam tersi oldu. Her şey kötüye gitti. Zararlarını görüyoruz. Ayrıca Sıcak Takip İlkesi gereği tezkereye de ihtiyaç yok"

 

CHP tezkereye neden "Hayır" dedi? Açık ve Net'te Hasan Öztürk: "CHP bugün tam seçim yatırımı yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 'Evet demeyin' dedi. Onlar da uydu. Seçime dönük HDP ile beraber hareket etmenin önündeki engellerden birini kaldırdı"

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Zeynel Emre yanıtlıyor.