Twitter
Açık ve Net - 25 Ekim 2021 (Büyükelçilerin Kavala açıklamasıyla hedefleri neydi, nasıl anlaştılar?)
26 Ekim 2021 Salı

10 Büyükelçi geri adım attı mı, atmadı mı? Viyana Sözleşmesi'ne vurgu yapılmasının anlamı neydi? 10 Büyükelçi gidecek mi kalacak mı? ABD Türkiye'nin restini gördü mü? 10 istenmeyen kişi sorunu çözüldü mü? Kavala açıklamasıyla hedefleri neydi, nasıl anlaştılar? 10 Büyükelçinin amacı neydi?

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Net bir şekilde geri adım attılar. Sayın Erdoğan'ın aksini yapması düşünülemezdi. Geri adım gelmeseydi gönderileceklerdi. Bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Suriye'ye operasyon olası"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Yaptıkları ilk açıklamayla hadsiz bir çıkış yapmışlardı. Bir baskı kurmaya çalıştılar. Fakat Erdoğan'ın restini görünce hem şaşırdılar hem de ürktüler. Son 96 saatte bir Rus ruleti oynandı"

 

Açık ve Net'te Elfin Tataroğlu: "Geri adım attı, atmadı tartışmasını doğru bulmuyorum. İyi ki böyle oldu, çok rahatladık. Türkiye'nin geleceğine dair en ufak kaygısı olan insan büyümesini istemez”

 

Açık ve Net'te Faruk Aksoy: "10 Büyükelçinin çocuklar gibi toplanıp ortak bir bildiri imzalayıp dünyaya deklare etmesini onurlu ve bağımsız bir ülkenin vatandaşları olarak kabul edemezdik"

 

Açık ve Net'te Doç. Dr. Gülay Yedekci: "ABD, AB bizim iç işlerimize karışamaz. Bu hadsizliktir. Diğer taraftan hukuk herkese eşit davranmalı. Bu kadar uzun tutukluluk olmaz. Suçu varsa 'Hükmü budur' dersin, cezasını verirsin"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları; Gazeteci-Yazar Faruk Aksoy, Gazeteci Gürkan Zengin, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Yazar Elfin Tataroğlu, CHP 26. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci yanıtlıyor.