Twitter
Açık ve Net - 21 Aralık 2021 (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına piyasaların tepkisi ne oldu?)
22 Aralık 2021 Çarşamba

Dolar kurundaki düşüş kalıcı mı? Erdoğan'ın açıklamasına piyasaların tepkisi ne oldu? Enflasyonda düşüş ne zaman başlar, fahiş fiyatlar düşer mi? Dolarda yükseliş dönemi bitti mi? TL'ye kur güvencesi hazineye yük mü? Döviz farkı zararı nasıl ödenecek? Lira'da yeni sistem nasıl işleyecek? Doların düşüşü enflasyonu etkiler mi? TL'ye döviz kuru güvencesi nasıl sağlanacak?

 

"20 Aralık'tan önce bir döviz tevdiat hesabınız vardı. Kapattınız. Bunu kapsamıyor. 20 Aralık itibariyle bankalarda olan dolar, euro, sterlin cinsinden mevduat hesabınızın olmasından bahsediyor" Açık ve Net'te Kübra Par sordu; Albaraka Türk Başekonomisti Dr. Ömer Emeç, MB'den TL desteği açıklamasını yorumladı

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Sayın Erdoğan hiç yapılmayan şeyleri yapar. Tüm muhalefet şaşkın. Doların daha da düşeceğini düşünüyorum. Bu güven istikrarını tüm finans piyasaları satın aldı"

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "Bu bir model değil. Daha önce denenmiş ve ciddi şekilde eleştirilmiş. Yoksulu daha fazla yoksullaştırıyor, zengini daha fazla zenginleştiriyor. Bir üretim sistemi değil bu"

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Sayın Ersan Şen'in tüm argümanları çöktü. Sıcak para girmeden dolar düşmez demişti, yanıldı. Hem faiz hem döviz düşüyor. Verecek cevabı yok. Bu çok iyi bir sistemdir. Sayın Şen, 'Ekonomi iyiye gidiyor, milletin ekonomisi düzeliyor. Moralin bozulmasın'

 

Açık ve Net'te Ahmet Yelis: "Yeni Ekonomi Modeli'nin hedefi cari açık vermemek. Biz de BBP olarak 12 maddelik hükümete yol gösterici tavsiyelerde bulunduk. Devlet, 'Yük olmayacak, cari açık vermeyeceğiz' diyor"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Yük olup olmayacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz. Doların düşmesi doğru bir iş. Muhalefet 'Ekonomi yönetimine zaman kazandırdı' diyor. Kalıcı mı olacak? Emin değilim, henüz bilmiyoruz"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları; Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Albaraka Türk Başekonomisti Dr. Ömer Emeç ve Gazeteci Gürkan Zengin yanıtlıyor.