Twitter
Açık ve Net - 20 Aralık 2020 (AK Parti, Meral Akşener'in teklifine ne der?)
21 Aralık 2020 Pazartesi

Kübra Par’la Açık ve Net’te CHP Lideri’nin Alpaslan Türkeş’in eşini ziyareti, ilahiyatçı Sofuoğlu’nun skandal üniversite benzetmesi ve Türkiye dış politikada müttefiksiz yapabilir mi sorusu masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Fikret Bila: "Kılıçdaroğlu, AK Parti'den böyle bir öneri gelebileceğine dair duyum almış. Akşener de parlamenter sistem için masa kurulabilir demişti. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir süre önce böyle bir şey olmayacağını söyledi"

Açık ve Net'te Hadi Özışık: "AK Parti'nin önde gelen isimleriyle konuştum. Cumhur İttifakı'nın gündeminde masa da parlamenter sistem de yok. Her iki parti, parlamenter sistemi 'gerici ve iktidar karşıtı' olarak görüyor"

Açık ve Net'te Kübra Par soruyor; Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu cevaplıyor: "Sayın Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sistemi istediğini her fırsatta söylüyor. Fakat bunun olacağını zannetmiyorum"

Açık ve Net'te Mustafa Kartoğlu: "Tuhaf bir durum var. AK Parti'den bir talep gelir de böyle bir şart koyarsınız ama böyle bir istekleri olmadı. Cumhur İttifakı'nın parlamenter sisteme dönmek gibi bir niyeti yok"

Kübra Par soruyor; Gazeteciler Fikret Bila, Mustafa Kartoğlu, Hadi Özışık ve Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu Açık ve Net’te yanıtlıyor