Twitter
Açık ve Net - 17 Ekim 2021(CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bürokratlar için neler söyledi?)
18 Ekim 2021 Pazartesi

Kılıçdaroğlu tehdit mi etti, uyarı mı yaptı? Kılıçdaroğlu'nun bürokrat çıkışının anlamı ne? Kılıçdaroğlu neden bürokratlara çağrı yaptı? CHP Lideri neden "Pazartesi" dedi? Kurdaki artış neden engellenemiyor? MB'de neler yaşanıyor? MB kararları idari mi, siyasi mi? Dış saldırı mı, yanlış politikalar mı?

 

Açık ve Net'te Gürsel Tekin: "Burada bir tehdit yok, uyarı ve ikaz var. Çağrı yapmasının nedeni de; birçok olayın hukuk dışı olmasıdır. Sayın Erdoğan'ın ve arkadaşlarının sert cevabını anlayabilmiş değilim"

 

Açık ve Net'te Serkan Toper: "Burada çok açık bir tehdit dili var. Ana muhalefet partisi liderinin sorumluluk alanının çok dışında bir açıklamadır. Devletin kurumlarını kamuoyu nezdinde yıpratmaya çalışıyor"

 

Açık ve Net'te Erhan Usta: "Uzun bir iktidardan sonra sanki hiç denetlenmeyecekmiş gibi bir algı bir kısım bürokraside oluştu. Devlette şu an denetim yok. Bunu hatırlatma olarak değerlendirmek lazım"

 

Açık ve Net'te Nagehan Alçı: "Bu gidişi korkutucu buluyorum. Nasıl ki Sayın Erdoğan'ın 'Bunlar daha iyi günleriniz' çıkışı çok yanlışsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik bu sözleri de çok yanlıştır”

 

Açık ve Net'te Ekrem Alfatlı: "Ötekileştirici, devr-i sabık yaratacak bir dil kullandı. Paralel bir yapıyı aslında kendisi bu söylemiyle ifade ediyor. Sorumlu devlet adamına yakışacak açıklamalar yapmamıştır"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… konukları; BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hukukçu Serkan Toper ve Habertürk Yazarı Nagehan Alçı yanıtlıyor.