Twitter
Açık ve Net - 15 Aralık 2020 (ABD yaptırım kararı ile Türkiye'ye hangi mesajı gönderdi?)
16 Aralık 2020 Çarşamba

Kübra Par’la Açık ve Net’te yaptırım kararı Türkiye’yi nasıl etkiler, Biden sonrası ABD ile ilişkiler değişir mi ve dış politikada yeni eksen arayışlarına girilmeli mi sorularına yanıt aranıyor.

Açık ve Net'te Prof. Dr. Barış Doster: "NATO üyeliğini sonlandırmalıyız. AB üyeliğine de karşıyım. NATO'da kaldıkça tehlikeler daha da büyüyecek. Prangalarımızı kırmak, özgüvenimiz olduğunu göstermek için böyle yapmalıyız"

#AçıkveNet'te Hilmi Daşdemir: "Bağımsızlığımıza yönelik aldığımız kararlar nedeniyle bu yaptırımlara maruz kaldık. Türkiye'nin geri adım attığı bir durum yok. NATO ile ilişkimizin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" "Yumuşak bir ambargo gibi görüyorum çünkü sadece savunma sanayisindeki birtakım bürokratlara geldi. Beklenti üst yönetime olması yönündeydi ama yapmadılar. Jeopolitik durumumuzu göz önünde bulundurdular"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Hasan Köni, ABD'nin yaptırım kararını yorumladı Açık ve Net'te Prof. Dr. Yaşar Hacisalihoğlu: ABD bu yaptırımları dayattığına göre 'artık sen bildiğini oku' diyeceğiz. Eskiden bizi pazar olarak görüyorlardı şimdi biz üreten olacağız. Yaptırım kararıyla da 15 Temmuz'un rövanşını almaya çalışıyorlar

#AçıkveNet'te Dr. Doğu Perinçek: 1960'lardan bu yana Sosyalist Sol olarak hep söylüyorduk. NATO'dan çıkalım, İncirlik Üssü'nü Türk askerinin kontrolüne alalım. Bugüne dair öngörülerimizi yapmış, bu felaketleri haber vermiştik

Kübra Par soruyor, Vatan PartisiGenel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, CHP 26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster yanıtlıyor.