Twitter
Açık ve Net - 14 Eylül 2021 (İktidar ve muhalefetin ekonomi analizleri neden farklı?)
15 Eylül 2021 Çarşamba

Seçmen ekonomide kime güveniyor? Ekonomide sorun ne kadar büyük, tartışma nereye varacak? Ekonomide yapısal değişim mi gerekir? Ekonomideki sorunlar nasıl çözülür? İktidar ve muhalefetin ekonomi analizleri neden farklı? Ekonomi yönetim modeli değişmeli mi? Ekonomide çözümün reçetesi ne?

"Atatürk'ün 1930'lu yıllardaki ekonomi modeli ve ürettiği ekonomi modeli kavramı bugün daha da güncel ve gereklidir. Devletçiliğe dönmek gerekir" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi konusundaki açıklamalarını değerlendirdi

Açık ve Net'te Cem Küçük: "AK Parti ekonomide, sağlıkta, eğitimde iyi hizmet ettiği için hep iktidar oldu. Şu an bir sıkıntı var. Fakat iktidarın toparlayacağına inanıyorum. Halk yine çözümü Sayın Erdoğan'da görüyor"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "Alt ve orta gelir grupları Türkiye'nin iktisadi gidişatından memnun değil. Tasarruf ve israf sorunu olduğunu düşünüyor. Gıda fiyatlarına, cebine girene bakıyor"

Açık ve Net'te Nasuhi Güngör: "Ekonomik kriz pandemiyle daha da derinleşti. Dünya bu tür krizler sonrası neler yaşanabileceğini tartışıyor. Sayın Erdoğan'ın açıklamalarını soruna el koyma çabası olarak görüyorum"

Açık ve Net'te Pınar Hacıbektaşoğlu: "AK Parti hep orta ve alt gelir grubunun yaşam seviyesini yukarı çekti. 2002 öncesi bireyin eğitim ve sağlık harcamalarında kamu payı yüzde 20'lerdeyken, bugün yüzde 80'lere çıktı. Ama şu an hayat pahalılığı olduğu gerçek"

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… konukları; Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Gazeteci Cem Küçük, OSÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu ve Habertürk Yorumcusu Nasuhi Güngör yanıtladı.