Twitter
Açık ve Net - 14 Aralık 2021 (Dolar kuru çarşı-pazar ve markete nasıl yansıyor?)
15 Aralık 2021 Çarşamba

Ekonomi kısa vadede düzelir mi? Yeni Ekonomi Modeli için 6 ay vurgusunun nedeni ne? Gıda fiyatları neden sürekli artıyor? Dolar kuru çarşı-pazar ve markete nasıl yansıyor? Stokçulara ağır cezalar yolda mı? TBMM'ye gelen düzenlemenin kapsamı ne, çözüm olur mu? Doların yükselişi neyin habercisi? Merkez Bankası'nın müdahalesi düşmesini neden sağlamadı? Çin modeli Türkiye'ye uyar mı? Yeni ekonomi modelinin kapsamı ne, refah dönemi gelir mi?

 

"AK Parti 19 yılda geldiğimiz noktada ülkeyi ekonomide yönetilememekten de öte çıkışın ve ufkun olmadığı bir tabloya soktu. Toplumdaki beklenti bir değişimdir" Açık ve Net'te Mustafa Balbay, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi

 

"Muhalefetin eleştirileri anlaşılabilir. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu kucaklayıcı bir dilden ziyade sert açıklamalar yaptı. Toplumu umutsuzluğa sevk edecek konuşmalar yapmasını doğru bulmuyorum" Açık ve Net'te Resul Tosun, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi

 

Açık ve Net'te Elfin Tataroğlu: "Kovid'in yarattığı çeşitli ekonomik değişkenler Türkiye'ye fırsat imkanı sundu. Fakat bunu yaparken paramızı değersizleştirmeye ihtiyacımız yok. Burada en büyük sorun fiyat istikrarsızlığıdır"

 

Açık ve Net'te Hasan Öztürk: "Yeni modelde yüksek kur düşük faiz olacağını anlıyoruz. Fakat bu fiyatların pahalı olacağı anlamına gelmemeli. Asgari ücretin de 4 bin 335 lira net +AGİ olması gerektiğini komisyon toplanmadan önce teklif etmiştim"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Makro ekonomiyi düzgün yönetirseniz, stokçuluk anlamsız hale gelir. Ekonomi politikası cezalarla yönetilmez, depo basarak olmaz. Zaten AK Parti böyle bir parti değildi. Bir güven meselesi olduğu açık"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları; Gazeteci Gürkan Zengin, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, Star Gazetesi Yazarı Resul Tosun ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk yanıtlıyor.