Twitter
Açık ve Net - 13 Aralık 2021 (Merkez Bankası müdahalesinden sonra dolardaki yükseliş neden sürdü?)
14 Aralık 2021 Salı

2 haftada 4. müdahaleye rağmen dolar neden yükseliyor? Doların yükselişi neden durmuyor? Merkez Bankası müdahalesinden sonra yükseliş neden sürdü? Ekonomide refah dönemi gelir mi? Ekonomide sorun ne kadar büyük? Yeni Ekonomi Modeli Çin Ekonomi Modeline benziyor mu?

 

"Ortada bir ekonomi modeli yok. 19 yılın hatasından dönme çabası var. Sıcak para bulamazsanız 6 ayda iyileşme ihtimali de bulunmuyor" Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen, Hazine Bakanı Nebati'nin açıklamalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Zirvesi'ni değerlendirdi.

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Yeni modelin meyveleri 3-4 aya alınmaya başlanacak. Karamsarlık tablosu doğru değil. Türkiye'nin fabrikaları çalışıyor. Üretim had safhada, ihracat artıyor. Bizdeki sorun maliyetlerin artması ama durum tüm dünyada böyle"

 

Açık ve Net'te Dr. Ali Haydar Fırat: "İnsanların hali ortada. Ortada muazzam bir belirsizlik var. Sayın Nebati 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünden dışarı çıkmam' diyor. Böyle bir devlet yönetimi olur mu?"

 

Açık ve Net'te Faruk Aksoy: "Hiçbir vatandaş bir partiye kara kaşı kara gözü için oy vermez. İnsanlar takdir etmiş olmalı ki AK Parti 19 yıl iktidarda kaldı. Fakat Sayın Nebati tatlı tatlı açıklamalar yaptı diye vatandaş sorunları unutmuyor. Bir ekonomik kriz var"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları; Gazeteci Faruk Aksoy, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ve Politikyol Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat yanıtlıyor.