Twitter
13 Eylül 2021 Pazartesi

Açık ve Net'te laiklik açıklamaları konuşuldu... Laiklik tartışmasına kim ne diyor? Laiklik tartışmasına kim haklı? Ekonomide durum ve fahiş fiyat açıklaması konuşuldu... Asıl ikinci bölümü kapak yapalım... Sorunları çözmek için muhalefete ne gibi görevler düşüyor? Ekonomideki sorunları kim çözer? "Fahiş Fiyat" siyaseti nasıl etkiler? Millet İttfakı'nın adayı ve İmamoğlu'nun bu konu hakkındaki açıklamaları Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? İmamoğlu'nun açıklamaları nasıl okunmalı?

Açık ve Net'te Elfin Tataroğlu: "Milletin laiklikle bir derdi yok. Bunu dert edinen bir azınlık. İslam coğrafyasına bakalım; Irak'ın, Afganistan'ın durumu ortada. Bizi farklı kılan Cumhuriyet'in tüm yurttaşlarını eşitleyen temel felsefesidir"

Açık ve Net'te Onur Erim: "AK Parti kaldırılmasını istiyordur gibi bağnazca bir düşünceye karşıyım. Anayasamız çok mu laik? Hukuken böyle demek düzgün olmaz. Bu ülkede yaşıyorsak hassasiyetlere dikkat etmek lazım"

Laiklik tartışmasına nasıl bakıyor? Açık ve Net'te Dr. Ali Haydar Fırat: "Yaşadığımız dönem ulusumuzun kurucusuna ve ilkelerine sahip çıkması gerektiğini ağır bedellerle gösteriyor. Cumhuriyetin varlığı, laik niteliği alelade herhangi bir ilke değildir"

Laiklik tartışmasına nasıl bakıyor? Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Toplumda mağduriyetler oldu ama siyaset bunu zaman içinde çözdü. Bu bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor. 2023'te AK Parti en zor seçimine gidecek. Taban konsolidasyonu için hamleler yapmaktadır"